изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:38 EEST
ВЕЧЕ ПЕТ ГОДИНИ ДОБРИЧ ПРЕДЛАГА ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ НА ГРАЖДАНИТЕ    
НовиниДоговори с обществено значение се публикуват на интернет-страницата на Общината. Общинският сайт предоставя на гражданите и бизнеса електронни услуги от 2004 година, информират от пресслужбата на кметството.

 Това е поредната стъпка на Община Добрич за ефективна и прозрачна администрация. На страницата могат да се видят договорите за сметопочистване и зимно поддържане на уличната мрежа. Целта е гражданите на Добрич да имат възможността да се запознаят със сключените договори и техните параметри, които са от обществено значение. Друга обновена услуга е актуализацията на "Информационното гише на предприемача" с конкретна и полезна информация за действащите оперативни програми. Дейността се извършва в Центъра за услуги и информация на гражданите. Освен това в интернет-страницата са създадени нови секции, които информират гражданите за предстоящите избори. Със същата цел пред сградата на Общината е поставено ново външно информационно табло. Всички тези дейности са в изпълнение на проект на Националното сдружение на общините "Гражданите и общината - партньори за прозрачна и ефективна местна администрация" по оперативна програма "Административен капацитет", в който Добрич е пилотна община. Акцент в проекта е и интегрирането на хората с увреждания. Общината предостави за безвъзмездно ползване компютър, монитор и достъп до интернет на Сдружение на инвалидите "Надежда". По този начин е осигурен практическият електронен достъп до услуги и информация за хората в неравностойно положение. В партньорство с организации на хората с увреждания Община Добрич изготвя информационна дипляна, която ще бъде разпространявана чрез ТЕЛК. По проекта предстои да се изпълнят и други мерки, които ще доведат до подобряване на диалога с гражданите. Ще бъде публикуван публичен регистър на даренията, както и изработена технология за самостоятелно администриране на електронното общинско табло. Интернет-страницата на Община Добрич предоставя електронни услуги за гражданите и бизнеса от 2004 година. През 2007 година бяха въведени и първите 16 онлайн услуги с универсален електронен подпис. За своите системни и последователни усилия при предоставянето на качествени услуги за гражданите и бизнеса община Добрич нееднократно е отличавана с престижни награди от различни институции.
 


Сходни връзки

ВЕЧЕ ПЕТ ГОДИНИ ДОБРИЧ ПРЕДЛАГА ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ НА ГРАЖДАНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди