изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:06 EEST
НА 212 КМ ПЪТИЩА НЯМА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ СМЕТИЩА    
НовиниОт пресцентъра на Областно пътно управление /ОПУ/ съобщиха, че в резултат на извършени проверки от специалистите на пътното управление, съвместно с експерти на РИОСВ - Варна, няма констатирани нерегламентирани сметища около републиканската пътна мрежа на територията на Добрич.

 Целта е превантивен и текущ контрол по поддържане чистотата на републиканските пътища, допълват от пресцентъра на управлението. Специалистите са обходили четири маршрута, с обща дължина 212 км, като не са констатирани съществени замърсявания с битови и строителни отпадъци, лошо състояние на канавките и крайпътните площадки. Едно единствено предписание за локално замърсяване с леки фракции от пръснат по асфалтовата настилка и част от банкета бетон в участък след Батово е издадено от специалистите за почистване на пътния участък.
През пролетния сезон се извършват постоянни акции за поддържане чистотата на целия обхват на републиканските пътища. От пресцентъра допълват, че ОПУ - Добрич призовава гражданите да не изхвърлят строителни и други отпадъци на нерегламентирани за това места, тъй като - съгласно действащата нормативна уредба, нарушителите подлежат на санкции. При първо нарушение физическите лица се наказват с глоба от 200 до 500 лв., а на юридическите лица се налага имуществена санкция от 1000 до 5000 лв.
 


Сходни връзки

НА 212 КМ ПЪТИЩА НЯМА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ СМЕТИЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди