изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:44 EEST
ДПС печели евроизборите при 27% активност    
Политика
При избирателна активност 32.12 процента ГЕРБ би вкарал 5 евродепутати, Коалиция за България - 4, ДПС - трима, Синята коалиция и "Атака" по двама, а "Напред" - един.


Това показват данни от телефонно проучване на "Барометър инфо", направено сред 1314 души между 30 май и 3 юни, предаде БТА. Според данните 23.06% заявяват, че със сигурност ще гласуват на евроизборите, 9.06% по-скоро са склонни да отидат до урните. Категорични, че няма да участват в изборния процес, са 39.88 на сто.
ГЕРБ би получил 26.07% от заявилите, че ще гласуват на евроизборите. Липсата на разпознаваеми личности в листата на партията не дава възможност да се реализира максимално потенциалът на формацията, коментира Николай Николов от социологическата агенция.
На второ място според данните е Коалиция за България, която на евроизборите биха подкрепили 17.54% от решилите да гласуват. Забелязват се известни колебания от страна на избирателите на левицата, което можело да се обясни със скандалите в МВР след катастрофата край Ямбол, каза Николов.
Трета сила е ДПС - близо 15 на сто. Николов прогнозира, че резултатът на движението може и да е по-висок, ако се прибавят гласовете на т.нар. изборни туристи. Освен това, ако избирателната активност не надвиши 27 на сто, ДПС може да стане първа сила на изборите за Европейски парламент, смята той.
Синята коалиция би получила подкрепата на 9.24% от гласуващите. "Атака" може да разчита на гласовете на 8.53%. "Напред" покачва с около половин процент електоралното си влияние до 6.16 на сто и ако запази този си резултат, ще получи едно място в Европарламента.
РЗС бележи лек ръст и според данните събира вота на 5.45%.
При "Лидер" също се отчита ръст - за формацията биха гласували 4.5%.
За НДСВ, според проучването, гласа си биха дали 2.84 на сто. dir.bg
 
 


Сходни връзки

ДПС печели евроизборите при 27% активност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.41 секунди