изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:22 EEST
Ройтерс: Популизъм на ”Дондуков” №1    
По светаБългарското правителство съобщи, че ще намали заплатите на министрите с 15%, за да ограничи разходите в условията на икономическа криза. Анализатори определиха това решение като популизъм преди изборите за Народно събрание на 5 юли, съобщава Ройтерс.

Ръководеното от социалистите правителство, което е изправено пред рязко намаляване на подкрепата заради кризата и ширещата се корупция, до този момент отказваше да намали разходите преди парламентарните избори, въпреки предупрежденията, че това може да доведе до бюджетен дефицит, допълва агенцията.
 
Анализатори твърдят, че тези мерки, които предвиждат съкращаване общо на около 500 милиона лева разходи, няма да предотвратят бюджетен дефицит и целят да увеличат подкрепата за социалистите, чийто рейтинг все повече намалява.

"Това правителство по същество намалява заплатите на следващото. То ще получи своите политически дивиденти и следващото ще плати сметката", заявява икономистът от "Отворено общество" Георги Ангелов. 

Ройтерс припомня, че икономисти от МВФ призоваха България да намали значително разходите, най-вече субсидиите за работещите на загуба държавни предприятия и за големите инфраструктурни проекти, за да бъде предотвратена финансова криза в условията на свиваща се икономика.

Въпреки обещанията на правителството да бъдат предпазливи във връзка с разходите, някои министри вече си поръчаха нови коли, а други купиха нови компютри и мебели. Общо разходите до края на април се увеличиха с 22%, а приходите намаляха с над 5%, отбелязва още агенцията. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Ройтерс: Популизъм на ”Дондуков” №1 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди