изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:37 EEST
НЕКА ДА ДОКАЖЕМ НА ЕВРОПА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ МОЖЕ    
Интервюта Пред НДТ Румен Иванов – областен председател и член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ:

 -         Г-н Иванов, на 7 юни у нас ще се проведат редовни избори за депутати в Европейския парламент. Защо, според Вас, е важна за всички нас датата 7 юни?

 

-         7 юни 2009 г. е изключително важна дата за България, защото е денят за избор на депутати за Европейския парламент. Трябва всички да осъзнаем колко е важно това да участваме в най-демократичния начин на управление - правото на избирателя да даде своя вот за представителите ни в Европа. От 4 до 7 юни избори за депутати в Европейския парламент има във всички страни, членки на Европейския съюз. Затова е важно как ще гласуваме и кой ще представлява България в Европейския парламент. Над 60 на сто от важните за България закони се изработват и гласуват в Европарламента. Това е възможност нашите депутати да представят и да работят за ново лице на България, за интересите на страната ни и на българския народ. Логото на ПП ГЕРБ за европейските избори е "Да докажем, че България може!"  Това лого ще бъде и основната цел на работата на депутатите на ГЕРБ в Парламента на Европа

 

-         Защо, според Вас, ПП ГЕРБ трябва да надхвърли постижението си от предишните евроизбори?

 

-         Имаме амбицията и възможностите да докажем на Европейския съюз, че гражданите на България могат да живеят като спазват норми и правила, могат да се преборят с корупцията на всички етажи на властта, както и с организираната престъпност, проникнала и в политическия елит, да се възползват по най-добрия начин от европейските фондове, да ги разпределят прозрачно по най-правилния път, за да можем да изградим нови и безопасни пътища, да възродим  селското стопанство, туризма, енергетиката си и изобщо в икономиката.  Разбира се, да постигнем желания от всички български граждани напредък в социалната сфера, сигурността, в науката и образованието, здравеопазването, културата, спорта и т.н.

 

-         Вие сте член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Какво трябва да отстояват евродепутатите от ПП ГЕРБ в Европейския парламент в общоевропейски план?

 

-         В рамките на Европейската народна партия, която очакваме отново да е управляваща, да доразвият ценностите на европейската цивилизация.

 

-         Според Вас, фактът, че правителството на тройната коалиция /БСП-НДСВ-ДПС/ не отпусна нито един лев на община град Добрич при разпределението на средствата от бюджетния излишък, ще повлияе ли на резултатите от евроизборите в Добрич и областта?


- Смятам, че това поведение на правителството спрямо община град Добрич е недопустимо. Не е нормално областен град да не получи нито лев от преразпределението на излишъка от държавния бюджет, само защото ГЕРБ постигна тук пълно мнозинство в изборите за местна власт. По този начин тройната коалиция не наказа ГЕРБ, неговия кмет или общински съветници. Тройната коалиция ощети гражданите на Добрич, включително и собствените си избиратели, благодарение на които е получила мандат да управлява. Избирателите от Добричка област са достатъчно интелигентни, за да осъзнават това. В този смисъл считам, че подобно поведение на правителството на тройната коалиция ще бъде наказано на предстоящия вот.

 

-         Какво искате да кажете на добруджанци в навечерието на евроизборите?

 

-         Искам всички добруджанци да осъзнаем, че предстоящите евроизбори не само ще определят посоката на развитие на Европейския съюз, но те са и своеобразен референдум за модела на управление, който се наложи през последните осем години в България. Модел, който прие формата на безпринципни коалиции, мирно съвместно съществуване на различни корупционни клиентелистки кръгове, системно разрушаване на държавната администрация и заличаване на границата между бизнес и политика. Този модел превърна България в страна с най-неефективни публични инвестиции в Европа и в страна с отвратителна инфраструктура. Обидно е страната ни, което е най-бедната в Европа, да бъде определяна и като най-корумпирана, като цитадела на организираната престъпност.

ГЕРБ е млада партия с бъдеще. Това доказахме и на европейските, и на местните избори през 2007 година.  Затова призовавам всички добруджанци, имащи право на глас, на 7 юни да отидем до урните, за да докажем на Европа, че България може. Нека станем гаранти за европейското бъдеще на България.  

 

ЛИДЕРЪТ НА ЕНП МАРТЕНС ПОИСКА ГЕРБ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА

 

УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГЛЕДАТ НА ДОБРУДЖА КАТО НА ДЪЛБОКА ПРОВИНЦИЯ

 

ДА СЪБУДИМ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ СИ ДУХ И ДА ПОМЕТЕМ ТОВА ТРЕСЯЩО СЕ ОТ СКАНДАЛИ КОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ

 

ЦЕЛТА НА ПАРТИЯ ГЕРБ Е ВКЛЮЧВАНЕТО НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО В УПРАВЛЕНИЕТО  

 


Сходни връзки

НЕКА ДА ДОКАЖЕМ НА ЕВРОПА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ МОЖЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди