изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:50 EEST
"РБК дейли": „Опел” ще остане в Русия    
По света Санкт Петербург. Независимо, че фактически сделката за закупуването на 55% от акциите на германския автомобилен производител „Опел” от консорциума на руската „Сбербанк” (получаваща 35%) и канадската компания „Магна” (получаваща 20%) все още не е осъществена, управителят на банката Герман греф вече оповести намеренията на „Сбербанк’ в бъдеще да препродаде своя пакет акции.

Експерти определят това като напълно логично, защото акциите на автомобилния концерн за непрофилен актив за банката и се купуват само за да могат в бъдеще да бъдат продадени и да помогнат за модернизирането на руската автомобилна промишленост.
„Сбербанк” планира да привлече руски инвеститори за създаване на транснационална корпорация на базата на германския автоконцерн.
Експерти определят като най-вероятен инвеститор държавната корпорация „Ростехнологии”, пише вестник “РБК дейли”. Във всеки случай в момента едва ли някой ще може да намери нужната сума за покупката на толкова голям актив.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

"РБК дейли": „Опел” ще остане в Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди