изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:43 EET
СТЕФКА КОСТАДИНОВА ОТКРИ “ОЛИМПИЙСКИ НАДЕЖДИ” В АЛБЕНА    
СпортБлизо 500 младежи и девойки участват в седем вида спорт в започналия вчера в Албена втори спортен фестивал "Олимпийски надежди Албена 2009".

Организатори на проявата са БОК, ДАМС и Българската спортна федерация за деца лишени от родителски грижи. Състезателите се борят за отличията в следните видове спорт: борба, тенис на маса, футбол, плажен волейбол, плуване, баскетбол и лека атлетика.

Фестът беше открит от председателят на БОК - Стефка Костадинова. Сред официалните гости бяха и Белчо Горанов - генерален секретар на БОК,  Илия Илиев - началник отдел Олимпийска подготовка към ДАМС, Валентин Йорданов - президент на федерацията по борба, Стефан Китов - президент на федерацията по тенис, Анатоли Илиев -председател на Българската спортна федерация за деца лишени от родителски грижи, Димитър Пенев – треньор по футбол, Иван Калинков - директор Експлоатация” в Албена АД, Николай Златев ръководител сектор Спорт” в Албена АД и др.

Духовият оркестър на Добрич и ансамбъл "Добруджанско веселие" се погрижиха за доброто настроение на участниците.

"Целта ни с тази проява е да запалим децата по спорта. Очаквам много победители и шампиони. Надявам се много от настоящите младежи и девойки от този фестивал след време да намерят място в националните отбори на България мъже и жени и да ни радват с междуналодни успехи", заяви за НДТ Анатоли Илиев.

Иван Калинков призова участниците да вложат душа и сърце в спортните битки.

Стефка Костадинова каза, че се надява от децата, участващи на фестивала „Олимпийски надежди Албена 2009" да излязат следващите шампиони на България.

„Аз съм много щастлива, че от миналата година стартираха тези игри за олимпийски надежди, защото нашите деца се нуждаят от нещо такова, от такъв голям спортен форум. Това, че го правим за втора година, и с много повече деца, показва още един път големия интерес. Всички ние големите шампиони на България сме започнали от такива състезания. България се нуждае от тези деца, защото те са нашето бъдеще”, каза за НДТ Стефка Костадинова.

„Благодаря на организаторите, благодаря на Албена. Аз не бива да говоря за пари, защото виждате, че все повече деца спортуват, благодарение на държавата. Аз казах, макар и малко на шега, че някои хора ги познават до ВИП-а, а навън никой не ги знае. Трудно става смяната на поколенията, но това е бъдещето, надявам се да имаме отново успехите от миналото”, сподели още Костадинова.

Тя бе запитана и за предстоящия мач на националния ни отбор срещу Ейре. Отговори така: „2:0 за България, задължително. Или пък хайде и 1:0 може. Пожелавам успех на Боби Михайлов, стискам му палци, както на него, така и на отбора, защото с него започнахме по едно и също време административната си работа.”

Награждаването на победителите в отделните видове спорт ще бъде тази вечер в бар "Хавана" на курортния комплекс. НДТ

 


Сходни връзки

СТЕФКА КОСТАДИНОВА ОТКРИ “ОЛИМПИЙСКИ НАДЕЖДИ” В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди