изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:01 EET
Преди срещата България - Ирландия    
Спорт София. Тази вечер от 20:30 предстои решителната световна квалификация от Група 8, между отборите на България и Ирландия. Това е директна битка за второто място, като при победа българите ще запазят шансове за заветната позиция. При загуба нашите губят всякакви възможности за участие на Мондиал 2010.


Националният отбор по футбол на България има положителен баланс от срещите си с тима на Ирландия, сочи статистиката.
Двата тима са играли 8 срещи, а България има 3 успеха, 2 загуби и 3 равенства.
Важно е да се отбележи това, че нито един от двата тима не е губил у дома, а 3-те успеха на българите са именно на собствен терен.
Последната среща между двата тима се игра на 28 март. Тогава отборите си вкараха по един гол. Дън откри за ирландците в 1-ата минута, а Килбейн си вкара автогол в 73-ата и оформи крайния резултат.
Вчера селекционерът на ирландския национален отбор Джовани Трапатони отново засегна аналога с Давид и Голиат, пише в. „Айриш Индипендънт”. Преди решителната световна квалификация с България на стадион „Васил Левски” обаче, не се кой е Давид и кой – Голиат.
„Знаме колко е важна срещата”, заяви Трапатони. „Трябва да сме 100 процента концентрирани. Изгледахме много записи с мачове на България. Отборът е много изобретателен.”
Ирландия трябва да покаже уважение, но не и страх, твърди изданието. Просто трябва да запазим спокойствие.
Капитанът на ирландския национален отбор Роби Кийн вярва в партньора си в атака Калеб Фолан, пише в. „Айриш Индипендънт”. Поради контузията на Кевин Дойл, в нападателното дуо за съдбоносната световна квалификация с България тази вечер, на Кийн ще партнира Калеб Фолан. Двамата са бивши съотборници от тима на Лийдс.
„Калеб е различен. Той е здрав, но има страхотен контрол”, заяви Кийн. „Видях потенциалът му още в Лийдс. Той може да реши срещата. Вие сами се убедихте в това срещу Италия, когато той влезе като резерва. Ако продължава да вярва в себе си има голямо бъдеще в националния отбор.”
Британският вестник "Дейли Мейл" публикува вероятни състави на отборите на България и Ирландия. Двата тима се изправят един срещу друг в 20:30 в София. Вестникът прогнозира участието в стартовия състав на нападателя на Енерги (Котбус) Димитър Рангелов, който е контузен и дори не е в групата за този двубой. В случая най-вероятно става въпрос за грешка със съотборника му в немския тим Станислав Ангелов. Ето и избраниците на двамата треньори, според прогнозата на изданието.
България: Иванков, Кишишев, Топузаков, Томашич, Стоянов, Георгиев, Ст, Петров, М. Петров, Рангелов, Бербатов и Божинов
Ирландия: Гивън, О'Шей, Дън, Леджър, Килбейн, Хънт, Андрюс, Уилън, Дъф, Фолън и Кийн.
Световната квалификация между България и Ирландия ще бъде голям тест за нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, пише в днешния си коментар вестник "Гардиън".
Авторът на материала Дейвид Хитнър отбелязва, че всички очаквания за съсредоточени върху най-добрия български футболист в момента.
В текста се споменава и за сложната ситуация, в която се намира националният ни отбор в момента.
"Сега всеки мач е като финал за нас. Не се интересуваме от друго, освен от трите точки", коментира треньорът на България Станимир Стоилов.
В такава ситуация ще се разчита именно на Бербатов да помогне на тима.
Хубавото за него и треньора е завръщането на играчите на Манчестър Сити Мартин Петров и Валери Божинов, като тримата бяха сред най-сниманите от фотографите преди срещата.
Въпросът е дали Бербатов ще се справи с това, тъй като сезонът за него не беше лек. Той изпусна дузпа в срещата с Евертън за ФА къп и си навлече гнева и разочарованието на медиите на Острова. Освен това нередовната му игра за Юнайтед постоянно предизвикваше съмнения дали е бил нужен на тима. В такава сложна психологическа обстановка, той ще трябва да показва лидерски качества.
Отбелязва се и това, че според мнения в България, Бербатов е много по-отдаден на клубната си кариера и не се напряга особена за държавния тим.
Треньорът на българите Стоилов опита да свали напрежението върху играч с думите, че не може да се разчита на Бербатов да решава всеки мач.
"Важно е как играе отборът, а не Бербатов", заяви треньорът на българите.
Демокрацията в България е дошла отдавна, но психиката на българите е притесняваща, пише в. „Айриш Индипендънт”. Изданието дава следните примери за това си твърдение:
- Привържениците на местните клубове Левски и ЦСКА са в различни сектори, за да не се нападнат взаимно.
- Голяма част от хората в страната биха продали своя вот на Евро изборите.
- Пресконференцията вчера остана „изгубена в превода”.
- Вместо да насочат вниманието към собственият си капитан Димитър Бербатов, медиите в България се фокусираха върху срещата между Ирландия и Италия през октомври.
- Освен всичко арогантният Наско Сираков допълнително нажежи и без това горещите страсти на населението.
Ирландия има шанса да прекара лятото като лидер в Група 8 на световните квалификации, пише в. „Айриш Индипендънт”. За целта страната трябва да победи третият във временното класиране тим на България тази вечер в София. В момента разликата между двата отбора е 5 точки, но домакините тази вечер имат мач по-малко.Защитникът на Престън Сейнт Леджър ще дебютира в тима като партньор на Ричард Дън в сърцето на отбраната. Нападението също ще бъде променено, след като Калеб Фолан ще запише първият си старт като титуляр за Ирландия, допълва изданието.
Температури от 20 градуса посрещнаха ирландския национален отбор при гостуването му в България, пише вестник "Айриш Таймс".
Изданието отбелязва, че подобни стойности са притеснителни, но не така мисли треньорът на островитяните Джовани Трапатони.
"Това няма никакво значение. Повечето българи играят в Англия и за тях ще е същото. Няма да има облагодетелствани от времето", коментира италианецът.
В материала за срещата се отбелязва и голямото количество фенове на националния отбор на Ирландия, които са пристигнали за двубоя.
Въпреки това се прави сравнение с броя пътуващи за други гостувания за Ирландците и се отбелязва, че сега количеството е далеч по-малко.
Ирландският вестник ”Айриш Таймс” определи официалната пресконференция на селекционера Джовани Трапатони като „малко хаотична”. Наставникът говори пред българските медии за предстоящата световна квалификация между България и Ейре, заедно с нападателя на гостите Роби Кийн. Изданието цитира изказване на футболиста на Тотнъм и описва залата на Националния стадион с думите: „Стая, препълнена предимно с български журналисти.”
Седем телевизии, сред които БНТ 1, са заявили пряко предаване на мача България – Ирландия днес, показа справка на Агенция „Фокус”. Двубоят е с начален час 20.30 и ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски”. Освен българската телевизия, двубоят ще попадне в ефира на MegaSport, RTE Two, Setanta Ireland, Setanta Sports 2, Sport 1 (Украйна), SuperSport 3 (Южна Африка).
На касите пред Националния стадион „Васил Левски" е останало минимално количество билети за световната квалификация срещу Република Ирландия, която ще се проведе днес от 20,30 часа, съобщиха от БФС. От родната централа обаче не уточняват точната бройка на останалите билети, както и секторите, за които все още има пропуски за двубоя. Бяха отпечатани 40 000 билета, като от тях 4000 получиха гостите от Ирландия. В момента, в който билетите се изчерпат, касите ще бъдат затворени и няма да се отварят повече до началото на мача, се допълва в информацията от БФС.
Касите работят от 10.00 до 18.00 ч.
България има две страни, пише в. „Айриш Индипендънт” преди тазвечерната световна квалификация.
Едната е вълнуващото нападение, подпомагано от спокойствието във халфовата линия. Загадъчността на Димитър Бербатов, експлозивността на Мартин Петров и неуловимостта на Валери Божинов са неща, които не видяхме в Ирландия. На стадион „Крок Парк” обаче си пролича спокойствието на Стилиан Петров и Станислав Ангелов.
Другата страна на България е ариергарда, който страда от не обиграност или от липса на класа, а най-вероятно и от двете. Сигурно помните как вратарят Димитър Иванков и централният бранител Игор Томашич изглеждаха като зайци в клетка при гола на Дън в началото на срещата.
Тази вечер в София Ирландия трябва да се фокусира върху статичните положения и ще дочака своя миг, смята изданието.

Футбол: Класиране и програма на 8-а квалификационна група за Мондиал 2010

06 юни 2009 | 12:16 | Агенция "Фокус"

София. Класиране и програма на 8-а квалификационна група за Мондиал 2010

КЛАСИРАНЕ:
1. Италия - 6 мача (4-2-0) 9:3 - 14 точки
2. Ирландия - 6 мача (3-3-0) 7:4 - 12
3. България - 5 мача (1-4-0) 5:3 - 7
4. Кипър - 5 мача (1-1-3) 4:7 - 4
5. Черна гора - 5 мача (0-3-2) 3:6 - 3
6. Грузия - 7 мача (0-3-4) 4:9 - 3

ПРОГРАМА:
6 юни
България - Ирландия
Кипър - Черна гора

5 септември
България - Черна гора
Кипър - Ирландия
Грузия - Италия

9 септември
Черна гора - Кипър
Италия - България

10 октомври
Черна гора - Грузия
Кипър - България
Ирландия - Италия

14 октомври
България - Грузия
Ирландия - Черна гора
Италия - Кипър
Агенция "Фокус
 


Сходни връзки

Преди срещата България - Ирландия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди