изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:49 EEST
Откриха тела и останки от изчезналия Ербъс    
По света
Тела на пътници и останки от самолета на Ер Франс, който изчезна над Атлантическия океан, са открити днес, предаде АФП, като цитира представителя на бразилските ВВС полковник Жоржи Амарал.


Тази сутрин в 11,14 ч. по Гринуич получихме потвърждение, че от водата са извадени отломки и тела на пътници от полет 447 на Ер Франс, заяви офицерът на пресконференция в град Ресифе, предаде БГНЕС.
Ербъс А330 на френската компания изчезна на 31 май срещу 1 юни с 228 души на борда. "Ербюс" А330, изпълняващ полет от Рио де Жанейро за Париж, изчезна посред Атлантическия океан с 228 души на борда в нощта на 31 май срещу 1 юни.
По-рано бе съобщено, че Федералната полиция на Рио де Жанейро е започна да взима проби от ДНК материал от роднини на жертвите от самолетната катастрофа на Ер Франс въпреки, че все още не бяха открити следи от самолета. Пробите ще помогнат за по-бързото идентифициране на телата. Полицията взе проби от около 70 роднини на жертвите, които са настанени хотел “Уиндзор“ в западната част на Рио. Те бяха помолени да опишат отличителните белези на близките си, като татуировки, бенки, пиърсинг, силиконови импланти.
Минути преди изчезването на самолета от него са били изпратени 24 автоматични съобщения за аномалии, неизправности или изключване на системи, съобщи на пресконференция директорът на френската агенция за разследване на авиокатастрофите Пол-Луи Арсланиан. Едно от съобщенията е било за изключване на автопилота. Арсланиан обаче каза още, че няма начин да се разбере от сигналите дали екипажът е изключил автопилота или системата просто е отказала.
Няма никакви данни самолетът да се е сблъскал в понеделник над Атлантика с "цяла съвкупност от изключително интензивни буреносни явления", заяви и Ален Ратие от службата "Метео Франс". Нищо не сочи в момента, в който е изчезнал самолетът, в съответната зона да са били струпани буреносни феномени с изключителна интензивност, каза Ратие, който се позова на данни от изследване на района с инфрачервени лъчи.
След инцидента авиационни експерти обмислят дали следенето на полетите да става със сателити вместо с радари, тъй като радарите “изпускат от поглед“ самолетите, когато са на 320 километра разстояние от сушата. dir.bg
 


Сходни връзки

Откриха тела и останки от изчезналия Ербъс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди