изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:52 EET
Огнен ад в мексиканска детска градина    
По света

Най-малко 31 деца са загинали от изгаряния или задушаване при пожар в частна детска градина в мексиканския град Ермосильо, столица на северозападния щат Сонора, по най-нови данни, оповестени от прокуратурата, предаде Франс прес.



Трийсетина оцелели, но в със сериозни изгаряния деца са прехвърлени за лечение в клиника в американския щат Аризона.
Пожарът е избухнал в 15 часа местно време в петък (20,00 часа по Гринуич). Според местни медии той е тръгнал първо в съседен на детската градина магазин за автомобилни гуми.
Жертвите са деца на възраст между 3 месеца и 2 години, предаде ДПА, цитирана от БТА. Детската градина "А Бе Се" посещавали деца на възраст между три месеца и пет години, допълва Асошиейтед прес. Повечето от жертвите са починали в следствие на натравяне при вдишване на отровните изпарения при пожара. Предполага се, че в момента на пожара там е имало 176 деца. Продължава издирването на трупове, ранени или оцелели.
На мястото на трагедията се намират екипи на пожарната, на полицията, на Червения кръст и ужасени родители.
Президентът на Мексико Фелипе Калдерон изрази съболезнованията си по повод смъртта на 29 загинали деца, предаде ДПА. Калдерон нареди веднага да започне разследване на причините за пожара. По заповед на президента към града са се отправили и 15 специалисти по реконструктивна хирургия. dir.bg
 


Сходни връзки

Огнен ад в мексиканска детска градина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.39 секунди