изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:06 EEST
"Скала": Между 31% и 34% ще гласуват на евровота    
Европейски съюзМежду 31% и 34% избирателна активност, изчислени според броя на регистрираните имена в избирателните списъци, прогнозира преди утрешния изборен ден за Европейски парламент социологическа агенция "Скала". За победител на евровота тя сочи партия ГЕРБ с резултат 25-28%.

Партията щяла да получи най-вероятно пет мандата, като е възможно в резултат на преразпределение на гласовете да получи и шести.

Второ място социолозите заделят за Коалиция "За България" с резултат 21-24%. Според прогнозата коалицията ще получи най-вероятно четири до пет мандата при евентуално преразпределение на гласовете.

На трето място се нарежда ДПС с резултат 17-20%. Партията ще вземе най-вероятно четири мандата, като е възможно да загуби един.

Веднага след нея, с резултат 11-13%, идва "Атака", като прогнозата е партията да получи два до три мандата.

Синята коалиция е едва на пето място с резултат 7-9%. Коалицията щяла да получи най-вероятно два мандата, като е възможно в резултат на преразпределение на гласовете да загуби един от тях.

Шесто и седмо място се предвиждат за "Ред, законност и справедливост" или НДСВ с резултат 4-6%. Социолозите нямат достатъчно основания да прогнозират коя от партиите ще се представи по-добре.

Според прогнозата на "Скала" РЗС и НДСВ най-вероятно няма да получат мандати, но можело да прескочат бариерата от 5,9% и да получат един мандат. Осмо и девето място са за ЛИДЕР и Коалиция "Напред", без шансове за мандат.

Финалната ни прогноза отчита както данните за нагласите на избирателите, които сме събирали до последния момент, така и нашите виждания за най-вероятните изменения в намеренията за гласуване, които могат да настъпят в края на кампанията, съобщават от социологическата агенция "Скала" в специално изследване за БГНЕС за предизборната кампания за европейски парламент.

Посочили сме в доверителни интервали вота за партиите, които според нас имат шанс да постигнат политически значим резултат, както и избирателната активност, която във финалната ни прогноза е изчислена на базата на 6,7 млн. избиратели, колкото фигурират в избирателните списъци, обясняват социолозите.
vesti.bg

 


Сходни връзки

"Скала": Между 31% и 34% ще гласуват на евровота | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди