изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:13 EEST
Футбол: България не успя да победи Ирландия – 1:1    
СпортСофия. Съставите на България и Ирландия не успяха да се победят в мача, световна квалификация от Група 8 за първенството в ЮАР. Срещата завърши при резултат 1:1, а с това равенство Ирландия успя да запази разликата от 5 точки и сведе до минимум шансовете ни за класиране на световното. Голът за гостите отбеляза Ричард Дън в 24-ата м., а за България Димитър Телкийски в 29-ата мин.

 В първите минути ирландците играха по-спокойно и записаха няколко удара към Иванков. Първо в 4-ата мин. Дъф се освободи от пазещия го защитник, центрира от ляво към Хънт, който насочи кълбото с глава към вратата, но нашият вратар я улови. В 10-ата м след центриране от корнер на Дъф, Дън свали кълбото към Кийн, но той необезпокояван от пеналта не успя да я уцели. В 16-ата м след центриране от ляво, Фолан се озова сам срещу Иванков, но първият не успя да уцели кълбото.
В 19-ата мин. Телкийски бе изведен от дясно, пусна към Миланов, който я продължи към Бербатов, но той с глава от 6 -7 метра прати кълбото на около половин метър над вратата. В 24-ата мин, Ричард Дън даде преднина на ирландците. Стивън Хънт центрира от дясно и Дън необезпокояван от пеналта с глава вкара кълбото във вратата на Иванков – 0:1. Пет минути след това в 29-ата Димитър Телкийски възстанови равенството. Игор Томашич го изведе с 40-метров пас и той сам срещу Гивън с вкара топката за 1:1.
В 41-ата м Ангелов центрира от дясно към Божинов в пеналта, но в последния момент Дън изби кълбото. В първите минути на втората част българите се опитваха да упражнят териториален натиск, но без особен успех и резултат. В 57-ата мин Стилиян Петров центрира към Бербатов в наказателното поле, но вторият сам не успя да овладее топката, която бе уловена от стража Гивън. В 59-ата мин Мартин Петров шутира опасно от 20 метра, но Гивън изби. В 70-ата мин Илиян Стоянов стреля от около 30 метра, но кълбото мина на метър над вратата. Към края на мача гостите се затвориха в своята половина и играчите на Станимир Стоилов трудно достигаха до вратата.
След това равенство България събра 8 точки и остана на третото място, а Ирландие заема втора позиция с актив от 13 т. Лидер е Италия с 14 т.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Футбол: България не успя да победи Ирландия – 1:1 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди