изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:16 EEST
Двама младежи се удавиха    
НовиниТрупът на удавено 17-годишно момче в микроязовир край село Пелин, Крумовградско, е бил открит вчера около 17,50 часа.

Това съобщиха от пресцентъра на полицията в Кърджали, цитирани от БТА. Тялото е било извадено, след като е била изпусната част от водата. Предишния ден водолази на Гражданска защита извършиха претърсване на водоема, но не откриха тялото. В издирването с техническа помощ се включи и екип на РС "Пожарна безопасност и спасяване" - Крумовград. Момчето се е удавило на около 3 метра от брега. По първоначални данни то не можело да плува, но влязло да се къпе със завързани около кръста пластмасови туби.
Когато започнал да потъва, негов приятел се опитал да му помогне, но не успял да го измъкне до брега. В РУ на МВР - Крумовград е образувано досъдебно производство.
Друг младеж - на 19 години, се е удавил снощи в река Росица в Севлиево. Нещастният случай станал около 21,25 часа близо до речния бент на улица "Воденичарска" в града. Полицията не е установила данни за насилие, а трупът е транспортиран до габровската болница за извършване на аутопсия.
Младежът влязъл да се къпе снощи в реката, заедно със свой приятел, каза пред БТА Иван Данков, експерт в "Гражданска защита" в Севлиево. Не е известно какво се е случило, но едното от момчетата не е изплувало, уточни той и допълни, че миналата година на същото място при къпане в реката е загинал младеж.
Екипи на полицията, спешна помощ, пожарната служба и "Гражданска защита" са били призовани на помощ. Тялото на младежа било извадено от водите на река Росица два часа след инцидента от служители на пожарната в Севлиево.
142-ма души са се удавили през миналата година в страната, от тях 32 са деца. Това съобщи директорът на "Водноспасителна служба" при БЧК Теодора Томова на пресконференция по повод откриването на традиционната седмица на водното спасяване, която започва днес в цялата страна. dir.bg
 


Сходни връзки

Двама младежи се удавиха | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди