изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:10 EET
РЕМОНТИРАТ ДОБРИЧ - ВАРНА    
НовиниОт пресслужбата на Областно пътно управление /ОПУ/ съобщиха, че стартира рехабилитация на участък от път ІІ-29 Добрич - Варна, като за целта е въведена и временна организация на движението, която ще важи до 15 ноември.

Ще бъде рехабилитирана 4-километрова отсечка, уточняват от ОПУ и допълват, че движението ще става без отбиване, но с ограничение на скоростта за изпреварване и в лентата, в която не се извършват ремонтни работи. В зоните с ограничена видимост и остри завои ще бъдат осигурени хора, които да сигнализират на водачите.
От управлението поясняват, че участъкът от път ІІ-29 Варна- Аксаково- Добрич ще се ремонтира като подобект от ЛОТ № 3, по проект на стойност 46 млн. лв. по програма "Държавни инвестиционни заеми". Над 6 млн. 968 хиляди лева е стойността на рехабилитацията на пътната инфраструктура в участъците Варна - обходен път Добрич, която предстои. 75% от финансирането на проекта е осигурено от Световната банка, а 25 но сто от републикански бюджет. Изпълнител на ремонтните дейности е Сдружение "Пътища Разград", а контролът ще се осъществява от Национална агенция "Пътна инфраструктура".
В дейностите по проекта е включено усилване и подобряване на приблизително 46 км второкласни пътища, осигуряване на ново и подобряване на съществуващото пътно отводняване, възстановяване, вертикална сигнализация и маркировка и други.
 


Сходни връзки

РЕМОНТИРАТ ДОБРИЧ - ВАРНА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
РЕМОНТИРАТ ДОБРИЧ - ВАРНА
Автор: Anonymous да 2009-06-09 @ 20:44 EEST
SHTO ne vzemat da go napraviat na novo toia Barna _ Dobrich.Ili 6.000.000 lev. ne im stigat?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди