изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:17 EET
САМО 4 СИГНАЛА ПОДАДОХА ДОБРИЧЛИИ    
ОбществоВчера Комисията за жалби и петиции към Народното събрание проведе своето последно изнесено заседание в Добрич. Желаещите да подадат своята жалба изслушваха двамата зам.-председатели на комисията Рупен Крикорян и Александър Паунов, както и експертът Бисер Лозев и Мима Василев - член на комисията. В изнесеното й заседание участие взе и депутатът от Добрички район - Никола Гочев.

Пред журналисти в края на приемния ден Комисията обобщи - четири са сигналите подадени от добричлии на място в града, като основно са касаели въпроси, свързани със земеразделянето. Имало и един сигнал, свързан с образованието. "Става дума за разпределение на делегираните бюджети и взаимотношенията" - поясни Мима Василева.
Комисията в лицето на Рупен Креикорян отчете, че за периода 2005-2009 г. при тях са постъпили 2700 жалби. "Мога да заявя, че 65 на сто от тях сме решили. Искам да отбележа, че за съжаление, тъй като Съдебната власт е независима, то жалбите, които касаят тях, не сме имали възможност да реагираме" - заяви Крикорян. Колегата му Паунов допълни, че сред 35 % нерешени случаи от Комисията са предимно междуличностни отношения, касаещи именно работата на съда. Сред това, което кара хората да подават сигналите си до парламентарната комисия на първо място са въпроси, свързани със земеразделянето, социални проблеми, проблеми с местната и съдебна власт, както и от личностен характер. Експертът Бисер Лозев още си спомня случай, в който баща на дете от Варна ги търсил и се жалвал от бездействието на институциите, защото не можел да повярва, че синът му е изчезнал. Според статистиката на Комисията Добрич се нарежда едва с 1 на сто подадени жалби и петиции до парламентарната комисия, като най-активни са жителите на София, Варна, Пловдив.
 


Сходни връзки

САМО 4 СИГНАЛА ПОДАДОХА ДОБРИЧЛИИ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
САМО 4 СИГНАЛА ПОДАДОХА ДОБРИЧЛИИ
Автор: Anonymous да 2009-06-10 @ 09:39 EEST
Кой и къде разгласи ,че в Добрич ще има прием тази комисия?  Колко хора, които имат проблеми, например с общината ,поради липса на информация не можаха да се възползват от възможността някои факти от политиката на общината да станаг известни . Кой в парламента знае, че в Добрич има хара коита чакат десетки години да бъдат обезщетени с жилища за отнетите им имоти. Кога най-после госпожа Николова, като  кмет на Добрич ще се заеме с проблемите на хората , а не само с партийни дела? Защо не се спазват законите на страната  от Общината и кмета?
САМО 4 СИГНАЛА ПОДАДОХА ДОБРИЧЛИИ
Автор: Anonymous да 2009-06-10 @ 14:00 EEST

Какво  спазване  на  законите, не  видяхте  ли  как  олигофрените  от ГЕРП  срутиха  залата  на  щангистите,

изроди недъгави  това  са  регионалните  копои  от  ГЕРП,   а ....  кметицата....  и  тя  има  дял -пръст  в събарянето  на ЩАНГИ ЗАЛАТА.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди