изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:28 EEST
ДЕТСКИЯТ ЦЕНТЪР "НАДЕЖДА" С ДАРЕНИЕ ОТ ЛАЙЪНС КЛУБ ЦЮРИХ    
НовиниЦентърът за деца с увреждания "Надежда" в Добрич получи дарение от Лайънс клуб-Цюрих, Швейцеария, съобщиха от общината.

Социалното заведение се сдоби с пътнически автомобил "Мерцедес Бенц". Дарението е получено със съдействието на  Асоциацията на Лайънс клубовете в България и Председателите на националната и областна структура на БЧК Христо Григоров и д-р Артюн Еринозов. Автомобилът е оборудван с рампа за инвалиди, три инвалидни колички, девет фиксиращи колана, една носилка и аптечка. Конструкцията му дава възможност в него да влязат без чужда помощ и да бъдат транспортирани трима души в инвалидни колички.
Волята на дарителя е автомобилът да се използва за нуждите на деца с двигателни проблеми, които използват помощно-технически средства и са потребители на социални услуги в Дневния център за деца с увреждания "Надежда".
Центърът е създаден през 2003 година с цел оказване на подкрепа на семейства, отглеждащи деца с увреждания. Предлага социални услуги за 46 деца от 3 до 18 годишна възраст с физически и ментални увреждания, заболявания на централната и периферна нервна система и забавено интелектуално развитие.
 


Сходни връзки

ДЕТСКИЯТ ЦЕНТЪР "НАДЕЖДА" С ДАРЕНИЕ ОТ ЛАЙЪНС КЛУБ ЦЮРИХ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди