изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:20 EEST
РАБОТНА СРЕЩА ПО ПРОГРАМА "ГЛОБАЛНИ БИБЛИОТЕКИ-БЪЛГАРИЯ"    
КултураПо повод стартирането на програма "Глобални библиотеки-България" в Добрич се проведе работна среща, на която домакин бе регионална библиотека "Дора Габе".

Участваха библиотекари от града и региона, представители на читалищните настоятелства и общинските администрации от цялата област, както и екипът на програмата.  Обсъдени бяха дългосрочните ползи, отговорностите и предизвикателствата при изпълнението на инициативата, както и ангажиментите на местната власт и партньорите. Програмата бе разяснена от ръководителя Трендафил Меретев и финансовия мениджър Ашод Дерандонян. Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" създава инициативата "Глобални библиотеки", за да помогне на хората в много страни по света да получат достъп до компютри, Интернет и обучение. Планирано е програмата "Глобални библиотеки - България" да продължи четири години и половина.  Ключови партньори са Министерството на културата, Националното сдружение на общините в Република България, Българската библиотечно-информационна асоциация, Държавната агенция по информационни технологии и съобщения и Програмата на ООН за развитие. Основната цел е максимален брой български граждани да получат лесен и безплатен достъп до информация и услуги в Интернет чрез мрежата на българските обществени библиотеки.  Предвижда се да бъде осигурено ИКТ оборудване и Интернет достъп за посетителите в 900 обществени библиотеки в големи и малки градове и села. Чрез мобилизиране на допълнителни средства програмата ще се стреми да обхване още 700 библиотеки, отговарящи на критериите за включване. Близо 3 000 библиотекари ще бъдат обучени в компютърни умения, нови услуги и библиотечен мениджмънт.
 


Сходни връзки

РАБОТНА СРЕЩА ПО ПРОГРАМА "ГЛОБАЛНИ БИБЛИОТЕКИ-БЪЛГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди