изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:36 EEST
15 българи изпуснали фаталния полет 447    
Новини
15 българи са се разминали на косъм със злополучния полет 447 на "Ер Франс", който завърши на дъното на Атлантическия океан, съобщава DeltaNews. Групата изпуска предишен самолет от Рио де Жанейро за Париж и трябва да се качи на "Ербъс"-а, който изчезна. Самолетът обаче се оказава пълен.


Други шестима нашенци вземат предишния полет и 2 часа ги спасяват от фаталния инцидент.
Десетки български специалисти заминават в края на май за Бразилия, където се провежда Международният конгрес за големи язовири. Нашите обаче се разделят на групи, защото всеки се интересува от различни проекти. 3 жени и 12 мъже, сред които строителният предприемач инж. Георги Станилов, както и преподавателят от Университета за архитектура, строителство и геодезия доц. д-р Димитър Тошев, заминават за района на водопадите Игуасу - между Бразилия и Аржентина. На връщане те трябва да хванат полет оттам до Рио и след това за Париж. Заради мъгла в Игуасу обаче първият им полет на 30.05 е отложен. Така групата пристига в Бразилия със закъснение и започва да търси възможна връзка за Франция. Насочват се към полет 447. За техен късмет обаче няма достатъчно места за всички и те решават да останат в Рио до 2.06.
"Бяхме си по хотелските стаи, когато световните агенции започнаха да разпространяват съобщения, че самолетът, с който се канехме да пътуваме, е изчезнал“, разказва доц. Тошев.
Други шестима българи също се докосват до смъртта. Те хващат полет 443 на "Ер Франс", който излита 2 часа и 20 минути преди изчезналия самолет.
"Ние бяхме във въздуха, когато е паднал другият самолет“, разказва Мирослав Вучков. "Когато кацнахме в Париж, беше малко след 8 сутринта. Полет 447 е трябвало да кацне в 11, но по това време с него вече е нямало връзка. Ние хванахме самолета за София по обяд и чак когато бях в България, започнаха да ми звънят мои познати, които знаеха, че се връщам от Бразилия и са чули какво е станало“, спомня си българинът, който преди инцидента се ядосвал заедно с останалите, че няма да пътува със следващия самолет, защото той бил по-нов и хубав.
"Изобщо не подозирахме какъв късмет сме извадили, че сме точно с този полет“, казва Вучков.
Той разказа още, че при техния полет, който минал по маршрута на фаталния "Ербъс" два часа по-рано, имало много силна турбуленция около Екватора.
Междувременно ИТАР-ТАСС, цитирана от БЛИЦ, съобщи, че италианци, закъснели за самолета, който падна в Атлантическия океан, са загинали при автомобилна катастрофа няколко дни по-късно. Вестник “Алто Адидже” съобщава, че на 31 май италианските граждани от германски произход - съпрузите-пенсионери Йоханна и Курт Ганталер, се забавили само с няколко минути в Рио де Жанейро и изпуснали трагичния полет на "Ер Франс". Вчера обаче те намерили смъртта си при инцидент на шосето между летището в Мюнхен и италианския алпийски град Бренеро. dir.bg
 


Сходни връзки

15 българи изпуснали фаталния полет 447 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди