изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:43 EEST
Рибар ”улови” ракета въздух-въздух с боен заряд    
Любопитно
Рибар от щата Флорида усетил, че мрежите му изведнъж натежали и помислил, че се повтаря чудотворният риболов от Светото евангелие. Вместо мечтаната огромна риба обаче, открил в тях ракета въздух-въздух, при това заредена и готова да избухне, предаде Франс прес, цитирана от БТА.


37-годишният Родни Саломон излязъл за риба в Мексиканския залив и стигнал на 80 км от брега близо до Панама, където изтеглил от водата смъртоносния предмет.
Закрепил го на покрива на кабината и десет дни плавал така, после пристигнал в пристанището на Мадейра бийч и се обадил на пожарникарите, съобщи в комюнике бюрото на местния шериф.
На мястото били изпратени сапьори, които установили, че става дума за телеуправляема ракета въздух-въздух с боен заряд, разядена от солената вода и готова да експлодира всеки момент. Тя била откарана на безопасно място и обезвредена, без никой да пострада.
Американската армия уточнила за АФП, че рибарят "уловил" ракета "Ей Ай Ем 9", изгубена от военновъздушните сили при учение през 2004 г. Командването обаче не могло да обясни как се е озовала в океана. Родни Саломон помолил да му оставят обезвредената ракета за спомен, но му било отказано, добавя АФП. dir.bg
 


Сходни връзки

Рибар ”улови” ракета въздух-въздух с боен заряд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди