изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:02 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие  на територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани шест   криминални престъпления.

· За времето от 08 юни до 09 юни 2009 г. неизвестен извършител е счупил 20  прозореца от сградата на училище в с.Карапелит, община Добричка. Съобщение за извършеното престъпление е подадено около 07,10 часа на 09 юни т.г. във Второ РУ на МВР Добрич. Служителите на полицията провеждат оперативно-издирвателни мероприятия за установяване извършителя на деянието. По случая е образувано досъдебно производство.

· На 09.06.т.г. във Районно управление на МВР – Генерал Тошево е получено съобщение за извършена кражба на дизелово гориво от товарен автомобил «ДАФ», паркиран на ул. «Дунав» в гр.Ген.Тошево. Констатирано е, че при кражбата е отнето около 30 литра дизелово гориво. Работата по случая се извършва от служители на Районно управление на МВР – Генерал Тошево в условията на досъдебно производство.

· На 09 юни 2009 г. около 22,00 часа в РУ на МВР Тервел е получено съобщение  от 75-годишна жена от с.Орляк, затова, че е станала жертва на телефонна измама по класическата схема “Катастрофа, причинена от близък”. Същата е обяснила, че  между 16,00 и 18,00 часа мъжки глас представил се за  “полицай”  й съобщил по телефона, че внук й е допуснал ПТП,  при което е починало трето лице. За да не се търси наказателна отговорност от внука й “мнимият полицай” е поискал  сумата от  1000 лв., която да бъде занесена в края на селото.  Работата по разкриване на извършителите на деянието продължава. Служители на РУ на МВР Тервел работят в условията на досъдебно производство.

Във връзка с този и вчерашния случай случай, ОД на МВР Добрич за пореден път, напомня на всички граждани, да не се доверяват на такива телефонни обаждания и  да не дават пари на непознати хора. При всяко съмнение за измама незабавно да се търси помощ от полицията на тел.166 или 112  или в най-близкото поделение на МВР.

· За времето от 08 юни до 09 юни 2009 г. в гр.Каварна от неизвестен извършител е извършена кражба на два броя   акумулатори от камион “Мерцедес Актроз”, със старозагорска регистрация. Произшествието е посетено от дежурната оперативно-следствена група на РУ на МВР Каварна. Образувано е досъдебно производство.

 

През денонощието на територията на областта са регистрирани пет пътно – транспортни произшествия, с един ранен гражданин.

· За шофиране след употреба на алкохол е образувано бързо полицейско производство по чл.343, буква “Б” от НК срещу М.А. от с.Браничево, обл.Шумен за това, че около 16,00 часа на 09,06,2009 в с.Орляк е управлявал лек автомобил “Фолксваген Голф”, шуменска регистрация, след употреба на алкохол 1,73 промила.

· На 09 юни 2009 г. в 15,55 часа по околовръстен път ЖК “Дружба-4” в посока кръгово кръстовище за гр.Балчик възниква пътно-транспортно произшествие, при което мотопед марка “Сузуки ХИ Р 750”, управляван от Д.П. /17/, поради движение с несъобразена скорост удря движещия се пред него мотопед марка “Кийуей Хърикен”, с водач Ж.К. /16/. В резултат на пътния инцидент 17-годишния Д.П. е настанен в отделението по неврохиругия при МБАЛ Добрич, за наблюдение със съмнение за комоцио.

· На 09 юни 2009 г. около 12,05 часа по бул.”Русия” на кръстовището с ул.”Христо Ботев” в гр.Добрич е възникнал пътен инцидент, при който лек автомобил “Ситроен”, добричка регистрация управляван от П.К. /54/ преминава на червен сигнал на светофарната уредба и удря лек автомобил мака “Пежо 406” с водач Д.С. /27/. В резултат на удара няма пострадали хора. Нанесени са материални щети по двата автомобила. Местопроизшествието е посетено от дежурната група на Първо РУ на МВР Добрич. Образувано е досъдебно производство.

 

Служителите на звено “Пожарна безопасност и спасяване” са участвали в гасенето на два пожара на сухи треви, възникнали в гр.Каварна и Шабла.

 

 

 

 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

ДЕСЕТИ РЕПУБЛИКАНСКИ СЪСТЕЗАНИЯ НА МПО “МЛАД ОГНЕБОРЕЦ” – КАВАРНА 2009г.

 

 

На 13 и 14 юни 2009 г. под патронажа на Министъра на Вътрешните работи г-н Михаил Миков ще се проведат юбилейните Десети републикански състезания на Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”, където ще участват 28 МПО “Млад огнеборец” (300 млади огнеборци), които са доказали своята класа и висок спортен дух като победители в проведените преди това районни и областни състезания. Домакин на спортната надпревара и в двете състезателни дисциплини и на ритуалите по тържественото закриване ще бъде гр.Каварна – стадион “Калиакра”.

И през тази година младите огнеборци ще се съревновават в две състезателни дисциплини:

- от 10:30 часа на 13.06.09г. на стадион “Калиакра” е стартът на дисциплината  “400 м щафетно бягане с препятствия”;

- от 10:00 часа на 14.06.09г. на стадион “Калиакра” е стартът на дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека”.

Въз основа на резултатите от двете дисциплини ще бъде излъчен и отборът – първенец в комплексното класиране.

 От 2000 г. всички републикански състезания на младите огнеборци се провеждат на територията на област Добрич, като участниците се настаняват в Националния детски комплекс “Кранево” в с. Кранево, община Балчик. По време на проявата те имат възможност да общуват, да намерят нови приятели, да обменят опит и идеи. Практиката до момента показва, че републиканските състезания оставят незабравими преживявания у младите огнеборци, като участието на отрядите повишава самочувствието им и усилва амбицията отново да достигнат до финалите на национално равнище. Те са истинска школа за спортно-технически умения. Освен бързина и точност, дисциплините изискват и специфични пожарникарски умения - преодоляване на препятствия, катерене по стълби, преминаване през тунел, изработване на специални възли, боравене със струйници, шлангове, съединители и друго пожаротехническо въоръжение. Създават се умения за адекватни действия, защита и самозащита при пожари, аварии, бедствия и свързаните с тях  опасности. Противопожарната подготовка на подрастващите е разумна и благородна инвестиция, а ангажирането на извънкласното време на младежите с привлекателни, атрактивни и полезни занимания е добра алтернатива на редица негативни обществени влияния.

 

 

10 юни 2009 г.                                                 ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2009-06-11 @ 09:21 EEST
Всичко ще се оправи! с дежурният полицейски лаф " работи се по разкриване на извършителите на деянието". Ще минат години и накрая пак нищо.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди