изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:13 EEST
МЕЧТАЯ ДА МИСЛЯ САМО ЗА СПОРТ, А НЕ КАК ДА НАМЕРЯ ПАРИ ЗА СЪСТЕЗАНИЯ    
Спорт

Това заяви в интервю за НДТ добричлията Захари Стоянов  - бронзов медалист от европейското първенство по канадска борба в кат. до 90 кг при хората с увреждания



- Здравей, Захари! Честито ти бронзов медал! Очакваше ли да достигнеш до отличието в еврошампионата?

- Да си призная не очаквах да взема медал. Участват в кат. до 90 кг на дясна ръка при хората с увреждания. Това беше най-многолюдната категория и конкуренцията е голяма. Молех се да се върна със здрава ръка и си мечтаех най-много за място около шестицата. Отпадаше се при две загуби. След първото поражение участниците слизаха в долната схема и така можеха да стигнат до финал. Аз направих общо 4 победи, но загубих от руснака, от който претърпях загуба в мача си за пето-шесто място на световното първенство през 2007 г.  на интересна обаче срещата ми, която ме изтласка към полуфиналите. Мой съперник бе украинец, който почти беше ме победил, когато успях с големи усилия да върна ръката му в другата посока и да обърна мача. Не знам от къде намерих сили. Може би тук волята за победа си каза думата. Получих много аплодисменти от публиката и поздравления от федерацията и организаторите на европейското първенство.

- Кой обаче ти искаш да поздравиш за този медал?

- Искам да поздравя екипът на радио “Добруджа”. Помогнаха ми много. Съдействаха ми фирми да спонсорират моето участие. Ако не бяха те днес аз, а и Добрич нямаше да има бронзов медал от такъв голям форум, а моят труд да отиде на вятъра. Благодаря на пицария Уно, Булмат, Грийн палас, Вила ди Полета. Едно голямо благодаря искам да кажа и на Светлин Колев от клуб “Олимпия Джим”, където тренирам. Благодаря и на всички, които са ме подкрепяли досега.

- Как и къде се подготвяш за такива големи състезания?

- Да си призная подготвях се на фантазия. Сега си давам сметка, че достигането ми до медал на европейско е истински подвиг. Като научих как и при какви условия тренират останалите участници, разбрах цената на този медал. Та аз няма дори спаринг партньор, а това е важна част от подготовката на един спортист. Другите участници мислят само за спорт, а аз на първо място от къде да намеря пари, за да отида на състезание. Сега започнах да търся спонсори за световното първенство през септември в Италия. Ще съм благодарен на хората, които ме подкрепят. Боря се и заради тях, защото искам да оправдая техните средства и доверие. Мечта я и аз един ден да мисля само за спорт, а не да търся пари за участие в състезанията. 

 


Сходни връзки

МЕЧТАЯ ДА МИСЛЯ САМО ЗА СПОРТ, А НЕ КАК ДА НАМЕРЯ ПАРИ ЗА СЪСТЕЗАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди