изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:51 EEST
ЕДИН ОТ КОНЕТЕ НА ПРЖЕВАЛСКИ ЗАМИНАВА ЗА РУМЪНИЯ    
НовиниНай-младият от семейството Коне на Пржевалски Искър предстои да отпътува за Румъния, съобщи за НДТ директорът на Центъра за защита на природата и животните Севдалина Венкова.

Постигната е договореност за обмен на животни със зоопарка в Констанца. Срещу Искър, който е от защитения вид коне, центърът в Добрич ще получи две шотландски понита. Предвижда се те да забавляват децата в ЦЗПЖ и да се използват за различни детски анимации. Най-вероятно центърът в Добрич ще може да получи още животни срещу ценния кон.
Припомняме, че двойката Куна и Игор са подарък на Центъра за защита на природата и животните от швейцарските партньори от "Про Зоо Добрич". Те бяха единствената двойка от този вид, включен в Червената книга на защитените животни, на Балканите. Сега първородното им конче Калиман вече е в зоопарка в Ловеч, а вторият им наследник заминава за северната ни съседка.
Екипът на центъра имаше опасения, че поради натрупването на три мъжки коня в семейството и само една кобила -  майката Куна, има опасност от израждане. Затова бяха предприети мерки за разселване на потомството.
 


Сходни връзки

ЕДИН ОТ КОНЕТЕ НА ПРЖЕВАЛСКИ ЗАМИНАВА ЗА РУМЪНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди