изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-07-12 @ 03:04 EEST
ОБУЧИХА ЗЕМЕДЕЛЦИ ДА ПИШАТ ПРОЕКТИ    
НовиниИнформационен семинар за потенциални кандидати по Програмата за развитие на селските райони от Добричка област започна вчера в комплекс "България".

Организаторите му си бяха поставили задачата да представят стъпките за кандидатстване по мерките от програмата, както и да посочат най-често допусканите грешки. Лекторите представиха стъпките за кандидатстване. Организирана бе лекция и дискусия по ос 1: "Подобряване конкурентноспособността на земеделския и горски сектори". Другите лекции бяха на тема "Подобряване на околната среда и селската природа (управление на земята)" и "Подобряване качеството на живот в селските райони и разнообразяване на селската икономика". Участниците имаха възможност за практическа работа по заявленията за кандидатстване в рамките на три работни групи по отделните оси на програмата.
Кампанията ще продължи до месец ноември и се провежда по линия на Техническата помощ към Програмата. В нея са включени три групи семинари, които ще текат едновременно на регионално, областно и общинско ниво.
Първата група семинари е в 6-те района за планиране, като в тях вземат участие служители на Министерството на земеделието и храните, както и на областните дирекции "Земеделие" и общинските служби по земеделие.
Целта на семинарите е да се представи информация за измененията в Програмата на развитие на селските райони (2007-2013г.) и измененията в наредбите във връзка с оптимизиране на процедурите за кандидатстване.
 


Сходни връзки

ОБУЧИХА ЗЕМЕДЕЛЦИ ДА ПИШАТ ПРОЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди