изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:29 EET
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие  на територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани седем   криминални престъпления.



 

· След проведени незабавни заградителни мероприятия от служители на РУ на МВР Каварна е задържан С.Х. от гр.Каварна. На 11 юни т.г. около 04,15 часа 28-годишният мъж е извършил кражба на медни листи от покривната конструкция на музейна експозиция “Добруджа и морето” гр.Каварна. С.Х. е криминално проявен и многократно осъждан. За периода от 2000 до 2007 г. от Районен съд Каварна са издадени четири присъди за извършени кражби. Работата по случая се извършва в условията на бързо полицейско производство. С.Х. е задържан със заповед за полицейско задържане за срок от 24 часа.

· След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ на МВР Албена е установен непълнолетния П.Х. Същият на 09 юни т.г. е  проникнал в бунгало, намиращо се в  с.Кранево и е извършил на кражба на мобилен апарат марка “Нокиа Призма”. Материалите по преписката ще бъдат предадени на Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни за налагане на възпитателни мерки спрямо П.Х.

· На 11 юни т.г. около 15,00 ч. при обход на района от автопатрул на Първо РУ на МВР Добрич, в двора на основно училище в града е установен 24-годишен мъж М.Д., в когото са намерени и иззети полиетиленови пакетчета, съдържащи суха тревна маса, с общо тегло 5 грама, която при направения наркотест реагирала на канабис. М.Д. е криминално проявен и осъждан. За периода от 2005 –2006 г. от Окръжен съд Добрич са му наложени две присъди за притежание и разпространение на наркотични вещества, а през 2007 от Районен съд Добрич му е наложено «обществено порицание» за извършен грабеж. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство. Лицето е задържано със полицейска заповед за 24 часа.

 

· За времето от 13,30 часа до 17,30 часа на 11 юни 2009 г. неизвестен извършител е проникнал в частен дом в с.Царичино, община Балчик и е извършил кражба на видеокамера “JVC”, фотоапарат “Canon”, DVD-плеър “Хитачи”, два броя мобилни телефона, два броя мъжки часовници, златни пръстени и гривни и кутия с бижута. Съобщение за извършеното престъпление е подадено в 17,38 часа на същата дата в РУ на МВР Балчик.  Полицейски служители провеждат оперативно-издирвателни мероприятия за разкриване  извършителя на кражбата. По случая е образувано досъдебно производство по чл.195 от НК.

 

През денонощието на територията на областта са регистрирани две пътно – транспортни произшествия, без пострадали граждани.

· За шофиране след употреба на алкохол е образувано бързо полицейско производство срещу Н.А. /43/ от Добрич, за това, че на 11 юни т.г. около 23,30 часа  по улица “Христо Ботев” в гр. Добрич е управлявал л.а.“Опел Вектра” след употреба на алкохол 1,36 промила. Н.А. е задържан със заповед за полицейско задържане за срок от 24 часа.

 

Служителите на звено “Пожарна безопасност и спасяване” са участвали в гасенето на пет пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци.

 

 

 

 

 

12 юни 2009 г.                                                  ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2009-06-13 @ 08:42 EEST
Браво на пожарникарите! Само те от структурите на МВР вършат полезна работа.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди