изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:34 EET
Антония Първанова: Ако България може да постигне вицепрезидент на ЕК, това за нас е невероятен успех    
Европейски съюз София. Процесът на преговори за председателите на водещите институции в Европейския съюз е много сложен. Това каза в интервю за предаването “Събота 150” на БНР Антония Първанова, евродепутат от листата на НДСВ. Първанова поясни, че при такива процеси на първо място се търси консенсусът, а на второ се търси националният баланс.

 Тя заяви, че Алиансът на либералите и демократите има предложение за председател на парламента в първия полумандат и това е досегашния президент на групата на Алианса на либералите и демократите Греъм Уотсън.
„Има много голям шанс България да иска вицепрезидент на Европейската комисия. Ако успеем да го постигнем в лицето на Меглена Кунева, то това е стратегическият национален интерес”, заяви Първанова. Тя поясни, че вицепрезидентите на ЕК са трима и това са хората, които имат най-силно влияние в комисията. Антония Първанов каза още, че ако България успее да постигне да има свой вицепрезидент в ЕК, това ще е голям успех и ще промени отношението към страната ни. Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Антония Първанова: Ако България може да постигне вицепрезидент на ЕК, това за нас е невероятен успех | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди