изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:04 EEST
Зам. -шеф на МВР подава оставка заради скандал    
Новини
В изявление на зам.-министъра на вътрешните работи Раиф Мустафа, той заявява, че подава оставка от поста си в МВР, предаде БТА. Името му беше замесено в аферата със 100 хил. лв. подкуп, предложени на шефа на рибарството от скандалния бизнесмен Росен Маринов. По неофициална информация разследването разполагало с интересни записи на телефонни разговори, които привлекли вниманието на магистратите и на агентите от ДАНС върху зам.- вътрешния министър. Самият Мустафа отрече да е замесен, пише БЛИЦ.


По повод появилите се в публичното пространство публикации, в които името ми е намесено в корупционен скандал, независимо от дълбокото убеждение в невинността и правотата си, подавам оставка като заместник-министър на МВР и отправям молба към Централното ръководство на ДПС да не бъда включен в кандидат-депутатската листа на партията, заявява той.
Приех да изпълнявам функциите си на зам.-министър в МВР при съставянето на правителството преди четири години и през цялата си професионална и политическа кариера съм се ръководил от принципното разбиране за високата отговорност, с която е натоварен този пост, добавя Мустафа.
Получих доверието на структурите на ДПС чрез номинацията ми за кандидат за депутат от листата на ДПС като оценка за партийната и професионалната си дейност.
Възприемам като свой морален ангажимент отговорността да не падне и капка съмнение върху МВР, правителството и политическата сила, която ме е издигнала да изпълнявам тези функции и независимо от съзнанието си за невинност се оттеглям от участието си в изборите, заявява Раиф Мустафа.
Оценявам риска, независимо от правотата си, в тази силно политизирана среда, в която протича кампанията за парламентарните избори, политически недоброжелатели да превърнат в аргументи недоказаните съмнения, добавя той.
Разчитам на обективността и професионализма на компетентните органи, които работят по този казус за бързото му разрешаване и оповестяване на истината, се посочва в изявлението.
По повод оставката на заместника си вътрешният министър Михаил Миков коментира, че при създалите се обстоятелства очевидно това е било правилно решение. Министър Миков изрази благодарност за работата на Мустафа в министерството. Оттук нататък думата имат компетентните разследващи органи, коментира министърът. dir.bg
 


Сходни връзки

Зам. -шеф на МВР подава оставка заради скандал | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Зам. -шеф на МВР подава оставка заради скандал
Автор: Anonymous да 2009-06-14 @ 18:23 EEST
Може ли Миков да не благодари за работата на представителя на ДПС? Нали провеждат една политическа линия и едните и другите са фул корумпирани. На всички стана ясно,че първенството по корупция се държи от представителите на ДПС във всички правителствени структури.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди