изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:21 EEST
СЪЗДАВАТ ТАНЦОВ СЪСТАВ КЪМ УЧИЛИЩЕТО В С. ОРЛЯК    
ОбществоЩе бъде създаден танцов състав към ОУ "Васил Друмев" в тервелското село Орляк, съобщиха от общината.


Това ще стане по проект "Равни под едно небе". Целта на създаването на състава е   развиване на уменията на ученици от ромски произход да различават и изпълняват фолкорни мотиви от танците на различни народи, създаване на усещане за етническа толерантност и равнопоставеност на различните етноси.
Към състава ще бъдат сформирани четири групи. Децата от Орляк ще разучат танц в стил "Бели денс”, поставен от хореограф на Школа за модерен балет при общински детски комплекс "Малкият принц" в Тервел и танцов спектакъл „Фолкорна палитра”, съставен от мотиви от танцов фолклор на различни етноси. Занятията на групите ще се водят от специалисти от училището,  преминали през 2008 г. курс на обучение за преподаватели по СИП „Фолклор на етносите” към Център за междуетнически диалог и толерантност.
До средата на 2008 г. в ОУ "Васил Друмев" в с. Орляк функционираше танцова група ”Гореща кръв”, която двукратно печели призови места в националния фестивал ”Отворено сърце” във Велико Търново. Поради завършване на курса на обучение от голяма част от участниците, групата бе разформирована. Чрез настоящото проектно предложение ще се възстанови традицията и ще се разшири обхватът на дейностите и участниците в танцовия състав. Предвижда се в него да бъдат включени 60 деца от ромски произход.
По проекта се предвижда и да бъде разработена училищна програма за превенция на агресивното поведение в ОУ "Васил Друмев" в с. Орляк. Тя ще бъде внесена за разглеждане и съгласуване в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. След това ще бъде внесена в Общинския съвет на Тервел - за осигуряване на средства за финансиране на дейностите. НДТ
 


Сходни връзки

СЪЗДАВАТ ТАНЦОВ СЪСТАВ КЪМ УЧИЛИЩЕТО В С. ОРЛЯК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди