изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:31 EET
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите почивни дни  на територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани девет криминални престъпления.

·  На 14 юни 2009 г.  около 03,00 часа от полицейски автопатрул на Първо РУ на МВР Добрич е спрян автомобил “Фолксваген Голф”, с добричка регистрация, с водач С.Й. /20/ и пътници С.С./21/ и Ф.Я./20/. При извършената проверка в автомобила са намерени два броя гуми с джанти и четири броя декоративни тасове за тях. При извършените оперативни мероприятия от полицейските служители е установено, че същите са предмет на кражба от л.а. “Фолксваген Голф”, паркиран по ул.”М-р Векилски” в Добрич, собственост на жител на гр.Добрич.

С.С. е осъждан. За периода 2006 – 2008 от Добрички районен съд и Районен съд Дряново има наложени присъди за извършени кражби. Трите лица са задържани със заповед за полицейско задържане за срок от 24 часа. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство.

· След проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РУ на МВР Добрич е установен и задържан П.А. /18/ от гр.Добрич. На 14 юни 2009 около 02,20 часа П.А. е повредил предния капак на л.а. “Опел Астра”, собственост на жител на гр.Добрич, паркиран в жилищен комплекс “Балик”. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство по описа на Първо РУ на МВР Добрич.

 

· На 14 юни 2009 г. около 09,16 часа в дежурната част на Първо РУ на МВР Добрич е получено съобщение, за това, че за времето от 13 до 14 юни 2009 г. неизвестен извършител е проникнал в частен дом в ЖК “Дружба” и е извършил кражба на златни и сребърни накити, както и на парична сума около 100 лева. По случая работи Първо РУ на МВР Добрич.

· На 13 юни 2009 г. около 01,15 часа пред питейно заведение в гр.Каварна е възникнал скандал между клиенти, който прераснал в побой. Незабавно местопроизшествието е посетено от автопатрул на РУ на МВР Каварна. В следствие на  инцидента 38-годишния  Г.В. е транспортиран в МБАЛ Каварна, без опасност за живота, а И.Г. /29/ и М.И./21/ са задържани в полицейското управление за срок от 24 часа.

Трите лица са криминално проявени и осъждани. На пострадалият Г.В. през 2008 г. Районен съд Каварна е издал определение за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 на хиляда. М.И. е криминално регистриран в РУ на МВР Каварна през 2006 г. за извършена кражба, а на И.Г. през 2004 г. Каварненски районенсъд е наложил “Обществено порицание” за кражба и условна присъда за ПТП. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ на МВР Каварна.

· Кражба на 3 бр. овце и 2 бр. агнета е извършена от неизвестно лице от стопанска постройка в с.Лозенец, община Крушари. Съобщение за извършеното престъпление е подадено на 12 юни 2009 във Второ РУ на МВР Добрич. По случая е образувано е досъдебно производство.

През почивните дни на територията на областта са регистрирани седем пътно – транспортни произшествия с нанесени материални щети.

· За шофиране след употреба на алкохол е образувано бързо полицейско производство срещу Й.Д. /48/ за това, че на 12 юни т.г. около 23,30 часа  в с.Сноп, общ.Ген.Тошево е управлявал л.а.“Фолксваген Голф” след употреба на алкохол 2,11 промила. Й.Д. е задържан със заповед за полицейско задържане за срок от 24 часа.

· Бързо полицейско производство е образувано срещу 23-годишния П.П., лишен от правоуправление на МПС На 14 юни в 02,30 часа по бул.”Добруджа” е управлявал лек автомобил “Фолксваген Голф” след употреба на алкохол  2,17 промила. Лицето е задържано със заповед за полицейско задържане за срок от 24 часа.

 

Служителите на звено “Пожарна безопасност и спасяване” са участвали в гасенето на 15 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци и един

На 14 юни 2009 г. в 13,10 часа в дежурната част на Второ РУ на МВР Добрич е получено съобщение, за това, че в с.Зимница, община Крушари горят сухи треви. Незабавно на място са изпратени екипи на и звено “Пожарна безопасност и спасяване” Добрич и Крушари, които овладяват и потушават пожара. Огънят е унищожил и около 5 дка пшеничен посев, собственост на 53-годишен жител на селото. Причините за пожара се изясняват.

 

 

 

 

 

15 юни 2009 г.                                                 ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2009-06-15 @ 19:37 EEST
Ченгета, продължавайте само да регистрирате престъпленията. Ще извикаме американците да откриват престъпниците.
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2009-06-16 @ 20:58 EEST
Това, което регистрирате е капка в морето, а защо криете по-тежките престъпления? Или просто не сте достатъчно подготвени да ги разследвате и за това по-добре хората като нас да не знаят за тяхното съществуване. Докато полицията в Добрич има такова управление и такива кадри, няма как нещата да не са толкова зле /за съжаление разбира се/
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2009-06-16 @ 22:35 EEST
Преди година и половина ми разбиха колата и откраднаха  CD-то. Подадох жалба.Палицаи огледаха колата ( само я огледаха без да снемат отпечатъци или нещо друго) и от тогава ни вопъл ни стон от полицията. Защо им плащаме заплатите? Те не вършат работа и за две пари, а все искат увеличение на заплатите. Заплатите им трябва да се определят според разкритите престъпления. Разкриват престъпления - има заплата и обратното. А тук в Добрич полицаите работят по поръчки на властта! За честен труд и дума да не става.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди