изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:32 EET
ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ НА „ДОБРОТИЦА” ОТНОВО С ПРИЗОВИ КЛАСИРАНИЯ    
СпортЗа пореден път при участие в един от най-мащабните световни форуми на работническия спорт – Седми международен работнически спортен фестивал, провел се в Албена от 10 до 14 юни, представителите на единствения действащ добрички волейболен клуб защитиха достойно името си.

В това спортно мероприятие състезателите на „Добротица” взеха участие в плажния волейбол – мъже и жени, и на волейбол в зала само с мъжкия си отбор.

В турнира в зала заявки за участие бяха подали 11 състава. Добричките волейболисти, по силата на жребия, попаднаха в една група с четирикратните победители в подобни съревнования – състезателите на „Белградска електростанция” - Сърбия. Групата се допълваше от много атлетичните волейболисти на „Индет” - Мексико, и българските отбори на „СЕО” - Казанлък и „Сименс” - София. Състезателите на „Добротица” постигнаха три безапелационни победи над своите противници и допуснаха само една загуба от сръбските волейболисти. По този начин те достигнаха до финалната четворка на турнира, където техни съперници в полуфинала се оказаха бъдещите шампиони от „СЕСИ” - Бразилия. След загуба в този решаващ мач, като че ли амбицията на добричките волейболисти се прекърши и те не намериха сили да се противопоставят в спора за бронзовите медали на съперниците си от „АЕЦ Козлодуй”, които са и шампиони от Вторите световни работнически игри. Не бива да се пропуска и фактът, че волейболистите на „Добротица” бяха единственият отбор от финалната четворка, съставен изцяло от непрофесионални състезатели. В същото време в отбора на „АЕЦ”-а личаха имената на петима волейболисти с картотеки в отбори от висшата „А” група на България, а съставите от Сърбия и Бразилия са сред редовните участници в местни професионални лиги. А както сами признаха и организаторите на турнира, добричките волейболисти са четвърти в крайното класиране, но са първи сред истинските работнически отбори.

Съставът на „Добротица” – Иван Димитров (капитан на отбора), Пламен Върбанов, Димитър Георгиев, Костадин Петров, Симеон Симеонов, Генчо Цветков, Ивайло Кирчев, Лазар Лазаров, Цветан Цветков, Веселин Колев и Митко Димитров. Треньор на нашите бе  Добри Добрев, който е и председател на УС на клуба.

Още по-впечатляващо бе присъствието на добричките представители в състезанията по плажен волейбол. При участието на 15 отбора волейболистите на „Добротица” постигнаха достатъчно на брой победи в квалификациите, за да достигнат и тук до разпределението на медалите. В полуфинален мач те срещнаха състава на шампионите от Вторите световни работнически игри „Диал” - Бухово, в чийто състезателен списък се отличаваха имената на двама волейболисти, играещи по терените на френската професионална лига и на един от българското първенство. Въпреки това, добричките състезатели демонстрираха чудесна игра и бяха на път да поднесат голямата изненада на турнира. В един изключително драматичен мач, преминал през много обрати в резултата, те загубиха с 1:2 гейма. Това обаче още повече амбицира волейболистите на „Добротица”, които успяха да спечелят в срещата за бронзовите медали с 2:1 гейма срещу представителите на „Атом-Спорт” - Русия. Победители в турнира станаха волейболистите на „АЕЦ Козлодуй”, от чието име пък се състезаваха двама професионалисти – участници и призьори от веригата по плажен волейбол на „М-Тел”. Впрочем, по време на квалификационните мачове „атомниците” се срещнаха с добричките волейболисти и не без помощта на съдийската бригада от Варна се „измъкнаха” с много трудна победа с 2:1 гейма.

Съставът на „Добротица” – Генчо Цветков, Николай Тодоров и Митко Димитров (капитан на отбора) с резерва Ивайло Кирчев. Това е вторият медал от подобни турнири за добричкия клуб в плажния волейбол след Световните работнически игри през 2007 година – от тогавашните сребърни медалисти сега в състава остана само Митко Димитров.

Пореден медал в плажния волейбол завоюва дамската тройка в състав Дияна Нейкова, Валентина Кирилова и Марине Галева. През последните 4-5 години добричките състезателки са неизменно сред призьорките, като връх на тяхното представяне е шампионската титла от Световните работнически игри през 2005 година. При сравнително слабо представителство на дамски отбори в тазгодишния турнир по плажен волейбол в Албена, добричките състезателки си тръгнаха с бронзовите отличия.

В края на седмицата пред клубното ръководство на „Добротица” предстои последното изпитание за този състезателен сезон – участие на отбор във финалите на Първи Републиканския шампионат за ветерани - мъже, организиран от Българска федерация по волейбол. Единственото, което може да лиши клуба от достойно представяне на добричкия волейбол и на този форум, е липсата на финансови средства.

 

 


Сходни връзки

ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ НА „ДОБРОТИЦА” ОТНОВО С ПРИЗОВИ КЛАСИРАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди