изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:03 EEST
ОБЛАСТНА УПРАВА - ПАРТНЬОР В НАЙ-МАЩАБНИЯ ПРОЕКТ ПО ОПАК    
НовиниОт пресслужбата на областна администрация съобщиха, че участват в най-мащабния проект по Оперативна програма Административен капацитет. Комитетът за управление на проект "Партньорство за развитие" прие механизъм за наблюдение и оценка на реализацията на дейностите.

В качеството си на регионален координатор за Североизточен район за планиране,  на работната среща в Ловеч присъства главният секретар на областна администрация - Добрич, Драгой Драгоев, допълват от пресслужбата.
Срещата се е провела в края на миналата седмица и е била открита от губернатора на област Ловеч. Чрез периодични работни срещи Комитетът за управление на проекта ще наблюдава изпълнението на заложените индикатори и ще взема решения по ключови дейности от него, допълват от администрацията. В неговия състав се включват областните управители от целевите областни администрации - 26 на брой, представители на Администрацията на МС, МФ, МДААР, АОП, МИЕ и ръководителят на проекта. Участието на областните управители допринася за по-добрата информираност за хода на проекта по региони и за подкрепа и съгласуване изпълнението на дейностите, изтъкват от проекта.
На първото си заседание членовете на Комитета за управление на проекта бяха запознати с дейностите и свършеното досега, както и с основните задачи, функции и очаквани резултати от дейността на Комитета. Основен акцент на срещата бе обсъждането и приемането на механизъм за наблюдение и оценка на реализацията на дейностите, което гарантира точното изпълнение на проекта. Ръководителят на проекта представи подробно целите, принципите и инструментите на механизма. След кратко обсъждане всички присъстващи одобриха предложения документ, като изказаха увереност за неговата ефективност.
Паралелно с работната среща се проведе и среща на екипа по проекта, в който влизат и 6 регионални координатори, които следят дейностите в районите за планиране. Обсъден бе ходът на проекта досега, направен бе преглед и актуализация на плана за действие. Координаторът на проекта обърна внимание на подготовката и осигуряването на участници в предстоящите събития - начална конференция и информациони семинари по места. 
Проект "Партньорство за развитие" е най-мащабният проект по ОПАК, който се изпълнява в момента. Дейностите покриват 26 целеви области в страната и ще допринесат за ефективност на управлението в областни и общински администрации чрез създаване на условия за активно прилагане на публично-частно партньорство.
 


Сходни връзки

ОБЛАСТНА УПРАВА - ПАРТНЬОР В НАЙ-МАЩАБНИЯ ПРОЕКТ ПО ОПАК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди