изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:40 EEST
Дават 18 язовира на рибарите    
Лов и риболов

Националното сдружение на ловците и риболовците в България ще получи правото да стопанисва 18 язовира, категоризирани за любителски риболов, съобщава Стандарт.Това ще стане след завършване на течащата в момента процедура за възлагане на ползването на водоемите.



На 15 юни 2009 година беше проведено първото заседание на комисията, натоварена с изпълнение на процедурата, инициираната между министъра на земеделието и храните Валери Цветанов и председателя на Съюза на ловците и риболовците в България Христо Михайлов. Второто заседание на комисията, в която участват представители и Министерството на околната среда и водите, Националната електрическа компания, ДАНС, Държавната агенция по горите и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, ще се проведе на 22 юни.

Течащата в момента процедура е втора по ред. През януари 2009 година първата процедура за отдаване стопанисването на язовирите пропадна след като бяха констатирани нередности в документацията на Съюза на ловците и риболовците в България.

В подадените сега документи няма пропуски, установи комисията, която провежда процедурата. Това ще позволи тя да бъде продължена и да бъде възложено стопанисването на язовирите, залегнало Закона за рибарството и аквакултурите.

Напомняме, че любители-риболовци ще излязат на протест в сряда пред Министерство на земеделието. Те недоволстват срещу своеволието на държавните чиновници във връзка с любителския риболов у нас, срещу влошените условия на водоемите, срещу липсата на реален стопанин на тези водни обекти, които са категоризирани само като обекти за любителски риболов, срещу бракониерството, срещу неприлагането на Закона за рибарството и аквакултурите.

actualno.com

БЕЗХАБЕРИЕ ОКОЛО ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ

 


Сходни връзки

Дават 18 язовира на рибарите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди