изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:24 EEST
Галеви на свобода и избори срещу 100 000 лева    
Новини
Окръжният съд в Кюстендил пусна от ареста Ангел Христов и Пламен Галев, известни като братя Галеви, с мярка за неотклонение парична гаранция от по 50 000 лева. Това съобщи председателят на съда Красимир Бамбов, цитиран от БТА.


Съдът намира, че Пламен Галев и Ангел Христов са редовно регистрирани като кандидати за народни представители, поясни той. Като такива те притежават имунитет по смисъла на член 53 от Закона за избор на народни представители. Съдът смята също така, че пред него са направени искания, които не търпят отлагане и по които следва да се произнесе. За такива съдът приема исканията на подсъдимите Галев и Христов за промяна на взетите спрямо тях мерки за неотклонение, каза Красимир Бамбов.
Двамата обвиняеми са регистрирани за участие в изборите за народни представители на 5 юли - Галев като независим кандидат, а Христов като мажоритарен. Позовавайки се на Закона за избор на народни представители и на решение на Конституционния съд от 2001 г., съдът счита, че мерките за неотклонение на Галев и Христов следва да се изменят от "задържане под стража" в гаранция в размер на по 50 000 лева. Така ще се даде възможност на двамата, равнопоставено с останалите кандидати, да участват в предизборната кампания и няма да се ограничи тяхното конституционно право да бъдат избирани, гласи решението на съда.
Красимир Бамбов допълни, че разпореждането за промяната на мярката за неотклонение подлежи на незабавно изпълнение. То може да се обжалва с частна жалба или частен протест в 7-дневен срок от връчване на препис от него.
Междувременно късно следобед Ангел Христов и Пламен Галев бяха освободени от Централния софийски затвор, предаде БТА.
Окръжният съд в Кюстендил обяви още, че ще повдигне отново въпроса за подсъдността пред Върховния касационен съд за това дали делото да се гледа в Кюстендил или от Софийския градски съд.
Междувременно Варненският окръжен съд отказа да измени в по-лека мярката за неотклонение на общинския съветник от ДПС Иван Славков, обвиняем по мащабното досъдебно производство, което разследва дейността на въоръжената престъпна група, ръководена в различни периоди от време от Славков и Веселин Данов, съобщи varna24. Така един от лидерите на групата, създадена за наркоразпространение, склоняване към проституция, пране на пари и трафик на хора ще продължи да пребивава в ареста, въпреки че Славков е регистриран в РИК на 21 многомандатен Сливенски избирателен район в листата на Политическа партия “Обединение на българските патриоти“ и според закона той има имунитет.  dir.bg
 


Сходни връзки

Галеви на свобода и избори срещу 100 000 лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди