изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:32 EEST
Раиф Мустафа писал подкупа върху визитка    
Ред и сигурност
Подалият оставка зам.-вътрешен министър Раиф Мустафа най-вероятно е човекът, написал на ръка сумата от "E50 000" върху визитка. Така той показал каква трябва да стойността на подкупа, който трябва да предложи собственикът на "Автоинженеринг" Росен Маринов, съобщава вестник "Стандарт".


Парите трябвало да бъдат предложени на шефа на Агенцията по риболовство и аквакултури Марин Димитров, за да пусне спечелен от "Автоинженеринг" търг за 2,4 млн. лева. Намеренията на Маринов обаче са провалени от агенти на ДАНС, които го задържаха секунди след срещата му с Димитров на 11 юни.
В скандала бе намесено името на зам.-вътрешния министър Раиф Мустафа, за когото се твърди, че е посредничал при уговорката за подкупа. Основната улика срещу него е именно визитка, на гърба на която е написано "Е 50 000". Тя бе открита при обиска на джипа "Мерцедес" G-класа, с която се движел арестуваният Маринов.
"Експертизата на почерка е готова, ще умуваме дали да повдигнем обвинение срещу Мустафа", заявиха снощи източници от столичната градска прокуратура. Магистратите умуваха и какво точно обвинение да бъде повдигнато срещу зам.-министъра Раиф Мустафа, който подаде оставка заради скандала, но отрече да е замесен в аферата. Най-вероятно обаче той ще бъде привлечен в делото като съучастник. Другата алтернатива е той да сътрудничи максимално на обвинението само като свидетел, казаха магистрати.
Основен обвиняем е собственикът на "Автоинженеринг холдинг груп" Росен Маринов, който предложи подкуп от 100 000 лв. на шефа на рибната агенция Марин Димитров. Срещу парите Димитров трябвало да оттегли своя жалба до Върховния административен съд, с която на практика проваля опитите на спечелилия конкурс "Автоинженеринг" да достави "2 или 3 катера" срещу 2,5 млн. лв.  dir.bg
 


Сходни връзки

Раиф Мустафа писал подкупа върху визитка | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Раиф Мустафа писал подкупа върху визитка
Автор: Anonymous да 2009-06-17 @ 09:48 EEST
Е щом министри дават подкупи  и пак се кандидатират за депутати, също както братя Галева се кандидатират и други такива феодали и убийци, каква държава сме ние, кажете тогава за кого да гласуваме.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди