изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:28 EEST
Ирина Папазова: Дарина Павлова не ни плати за "Мис България"    
Интервюта
Избирането на красавица № 1 с SMS- и е порочно. Ирина Папазова е собственичка на “Интерсаунд”, фирмата която държи марката “Мис България”. Тази година конкурсът бе разтресен от скандално избраната миска Антония Петрова от Перник. Срещнахме се с Ирина Папазова, за да разберем какво се крие зад кулисите на конкурса, когато вече страстите са поулегнали.


- Иринче, “Интерсаунд” държи марката “Мис България”?! Вероятно заради тази марка бе убит и мъжът ти Васил Папазов навремето? Има ли нещо ново около убийството му?
- Не, то делото, отдавна, много отдавна е закрито. И няма кой да го движи. Просто е закрито.
Поредният неизвестен извършител!

- „Интерсаунд” прави 20 години? Тазгодишната “Мис България” вече не я искат над 30 000 - 40 000 във форумите и във "Фейсбук" ! Това не ни ли излага малко пред, както се казва, чужденците?

- Ами дали ще се излагаме пред чужденците, ще се разбере, предполагам, много скоро, след участието на Антония. Надявам се тя да не е поредното момиче, което нищо няма да направи на „Мис Свят”

- Добре, мислиш ли, ти специално, че конкурсът, организиран от Евгения Калканджиева, беше честен?
- Да, значи в случая имаме договор с нея, който е за даване на лиценз или по-просто казано – договор за наем. Конкурсът е отстъпен като организация на модна агенция „Визаж”.

- Добре, какъв е твоят минус от този „антиМис” скандал, който се е надигна тази година? Твоят личен минус като притежателка на марката.
- Ами, моят минус според мен е, че

има определено някакъв негативизъм към това момиче.

Определено хората не я харесват или не е типаж. За съжаление, нямам нищо общо откъм организиране на преброяването, така да се каже. Не съм проверявала до момента данните от фирмата и така нататък, кое колко е реално с гласуването...

- Публикуват се компрометиращи факти, че миската имала връзки с бандити от Перник, с лица от „ъндърграунда”, които са застреляни...
- Ами това, в интерес на истината, го разбрах от една статия. Естествено, трябва да има някакъв чист личен живот за „Мис България”, както и всичко трябва да й е, така, угледно, защото все пак тя е лице на България.
Според мен, може би идеята, която тази година беше, така, не знам, колко добра или не добра - да се избира „Мис България” с SМS-и, донякъде опорочи този избор. Според мен, този формат за избиране винаги крие своя риск. Винаги е възможно да се закупуват повече карти, да се активират повече познати, може да се „хакне” системата, има варианти...

Подобно нещо се получи и на “ЕвроБГвизия”. Според мен, това е и формат, който не знам доколко е подходящ специално за „Мис България”, тъй като вече оттук нататък тези избрани момичета трябва да представят страната някъде. Това не е „Биг брадър”. В конкурса има много сериозни критерии, които първо хората трябва да ги знаят, трябва да си в час с тази материя, трябва да са експерти, за да могат да избират и гласуват.

Знаем, че в този конкурс за момента някаква успеваемост е имала само и единствено Евгения Калканджиева.

- Защо в последния момент беше сменено, без да бъде предупредено момичето, което беше официално избрано от Варна и беше заменено с друга, която, доколкото е известно, е била скъсана на кастинга на 13 и 14 февруари. Кой знае нещо по този въпрос?
- Ами, за съжаление не знам много, тъй като аз нямам списъка на одобрените след кастинга. Присъствах само на първия кастинг. На втория, за съжаление, нямах възможности, поради мои си лични, здравословни проблеми. Така и не разбрах след втория ден кой специално е останал и кой е отпаднал? Честно казано, в момента разбирам за този случай.

Сега, така като си спомня, броени дни преди конкурса, това момиче ми звъня, тъй като аз специално много му симпатизирам. Тя е свързана с нас, била е участничка също така и финалист от мой конкурс „Супермодел на България” и за мен всичко е огромна изненада.

- А какъв беше проблемът и защо на практика Юлия Юревич остана точно две години с короната на „Мис България”?
- Ами това е другият проблем. Те изтъкнаха нисък интерес...

- Кои са те?
- „Визаж”. Поради нисък интерес от телевизиите, плюс голямото желание на „Визаж” да направят „Мис България” точно в този формат, затова конкурсът не успя да се осъществи миналата година. Може би, сега след смяната на ръководството на Нова телевизия, вече имаше желание и съответно те го направиха тази година по-рано.

- Докога си продала или тоест отдала под наем марката на “Визаж”? Или всяка година се отдава?
- Договорът беше за няколко години и тази година приключва, това е последната. Вече е въпрос на преговори дали ще се поднови.

- С Дарина Павлова по-изгоден ли ти беше договорът?
- Ами не. С Дарина Павлова откъм финансова изгода не ни беше изгоден, тъй като там е нямало никакво финансово обезпечение, -

„Мегаталант” не са ни плащали за правата.

Просто аз тогава им ги дадох. Желанието ми е да не се разкъсва конкурсът и да остане цялостно под шапката на „Мис Свят”, на „Мис Вселена” и на „Мис Европа”, както е в повечето нормални страни. Лошото е че централите някой път се влияят от повече пари и непрекъснато сменят партньорите си. Вие знаете вече от историята, че

лицензите минаха през Иван Славков, през Дарина Павлова, оттам вече през „Визаж”,

което наистина е недопустимо за друга държава.

- След смъртта на Васко Папазов, мъжът ти, притискали ли са те по някакъв начин да ти вземат марката?
- Не, нямало е никакъв натиск. Даже 4 години се водеха паралелни конкурси.

- Имам чувството, че има около десетина конкурса „Мис България”.
- Не, няма, и единственият, който се опитва да прави „Мис България интернешънъл”, това е Митьо Пищова, с когото имахме леки пререкания, относно това нещо, тъй като той няма абсолютното право. По принцип има подадена заявка за тази марка, но тя няма да мине и ние ще се борим да не мине, защото тя е абсолютно идентична и използва „Мис България”.

- Тоест, той не е регистрирал „Мис България интернешънъл”, но знам, че е регистрирал поне 8 конкурса „Мис” и „Мистър”?
- Самото патентно ведомство създаде една онлайн търсачка, в която всеки един човек може да влезе, да чукне на марката и да види, дали тя е регистрирана, на кой е, какъв й е статусът. В момента всичките тези марки, подадени от него, са с формална експертиза, което означава, че в момента се проучват. С две думи, не са регистрирани.

Най-лошото е, че в България, когато някой заяви една марка, това не означава, че може да започне да работи, това не означава, че си собственик на тази марка. За съжаление проверката излиза чак след две години обикновено. Това е срокът, да. Вече имаме и проверка от Европейската общност, тъй като сме част от нея, така че...

Едно интервю на Жоро Захариев / http://blitz.bg
 

 


Сходни връзки

Ирина Папазова: Дарина Павлова не ни плати за "Мис България" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.95 секунди