изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:38 EEST
10 ГОДИНИ НА СЦЕНАТА ПРАЗНУВАХА ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ФОЛКЛОР    
Култура10 години на сцената отпразнуваха с концерт фолклорната танцово-певческа група, децата от Школата за народно пеене и индивидуалните изпълнители към читалище "Димитър Дончев-Доктора" в Тервел с ръководител Радка Адамова.


Преди да започне програмата зрителите видяха презентация на дейността на двете групи, многото награди и участията във фолклорни конкурси и фестивали. Чрез снимки бяха показани участията им на Копривщица, в Тервел, Дебрене, на детски международен фестивал „Трикси” в Балчик, участието им във фестивал в Румъния и много други места.
Началото на концерта започна с представянето на танцово - певческата група. На сцената се наредиха, като пъстра броеница, талантливите жени, облечени в красивите алфатарски костюми, закичени с пъстри китки на главите. И когато запяха и заиграха, залата притихна в захлас и възхищение. След това се заредиха едно след друго изпълненията на талантливите деца, един букет от младост, талант и красота. И така непрекъснато се надпяваха младостта и опитът, звъна на детските гласове и рутината и майсторството на по-старите. Близо два часа публиката непрекъснато бурно аплодираше, защото удоволствието беше взаимно и за изпълнителите и за зрителите. Концертът завърши с една от най-красивите песни „Мило ми е, мамо, в Добруджа да ида...” и всички изпълнители заиграха традиционното добруджанско хоро.
Поздравление и цветя от името на община Тервел поднесе зам.-кметът Стефка Костадинова. Тя прочете поздравителен адрес от кмета Живко Георгиев. В него се казва: "Вашият талант, Вашата амбиция, трудолюбие и глас са безспорни. Вие носите силата на песента в сърцата си и затова успехите Ви са много. Бъдете здрави, пазете "огъня на песента" в душите си и любовта Ви към нея да е вечна". Цветя поднесоха и представителите на читалищата от общината. НДТ


 


Сходни връзки

10 ГОДИНИ НА СЦЕНАТА ПРАЗНУВАХА ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ФОЛКЛОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди