изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:55 EET
В Турция - половината от секциите в чужбина    
Новини
Секции за гласуване в чужбина по закон може да се образуват във всички населени места в чужбина, където има консулство или дипломатическо представителство. Това каза на брифинг днес говорителят на ЦИК Бисер Троянов в отговор на журналистически въпрос за решението да се откриват допълнителни избирателни секции в чужди държави.


Разкриването на секции обаче става и по лична преценка на посланика и на консула, уточни Троянов. Секции се откриват и в населени места, където няма консулство или дипломатическо представителство при наличие на не по-малко от 100 заявления от български избиратели. Третото изключение е по преценка на посланика на България в другата държава, уточни Троянов.
Тази информация вчера е обобщена в Министерството на външните работи и от ЦИК очакват резултатите от нея. Според оповестена в медиите днес информация от МВнР, ведомството ще предложи на ЦИК да одобри разкриването на 252 избирателни секции в 62 държавни по света за предстоящите парламентарни избори. Предложението на МВнР е на база предложенията на посланиците ни. Справката сочи, че близо половината от секциите - 123, които трябва да бъдат разкрити в чужбина, са в Турция.
За предстоящите избори на 5 юли са регистрирани 5 български сдружения като наблюдатели, припомни Троянов.
ЦИК е провела вчера и среща с представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), регистрирани като наблюдатели на вота, съобщи той. Наблюдателите от ОССЕ ще се запознаят освен с работата на ЦИК, и с работата на отделните политически партии. Те са изявили желание да присъстват на обученията, които ЦИК извършва с Районните избирателни комисии (РИК).
Регистрираните социологически агенции за изборите на 5 юли са осем, каза Бисер Троянов. dir.bg
 


Сходни връзки

В Турция - половината от секциите в чужбина | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В Турция - половината от секциите в чужбина
Автор: Anonymous да 2009-06-18 @ 08:03 EEST
БРАВО, АШКОЛСУН, АФЕРИМ,МАШАЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ И ПОСЛАННИКА НИ В ТУРЦИЯ!
 
В Турция - половината от секциите в чужбина
Автор: Anonymous да 2009-06-18 @ 09:56 EEST
ДПС-извън закона! Още малко и секциите в Турция ще станат повече от тези в България. Тези които гласуват в Турция къде си плащат данъците? Ако ги плащат там - да нямат право на глас. Нас стана 20 години ни управляват мангалити понеже политиците ни са дупедавци!
В Турция - половината от секциите в чужбина
Автор: Anonymous да 2009-06-18 @ 09:56 EEST

Я се замислете малко колко хора от Турция посещават България годишно? И колко пари харчат в България, ами колко работници ядат хляб от това. Тези хора които ще гласуват в изборите почти всички имат имоти в бг и си плащат редовно данъците. Ако държавата направи една сметка ще видите дали губите или печелите от тези хора. Но не чакам да го раберете това, нали уж сте европейци, демократи и държите на глобалния свят. ако умствено човек е 200 години назад и в европа да го вкарат все тая.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди