изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:32 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ АВСТРИЙСКИ КМЕТОВЕ ГОНИХА ЗЛИ ДУХОВЕ    
НовиниГости от кметството в австрийския град Санкт Леонхард вчера изпълниха неколкократно във фоайето и пред общината древен алпийски ритуал по гонене на зли духове. За целта те си носеха специални камшици, ръчно струговани и плетени. Ритуалът бил от древността, но от 1975 г. се изучавал и от младите. Практикува се в началото на годината, за да се прогонят злите духове от старата. Също и при събирания на хора от различни структури, за да работят добре.

ЖЕНАТА Е ПО-СЪВЪРШЕНА ОТ МЪЖА, ЗАТОВА ТОЙ ВСЕ Й СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИ

На кръгла маса "Женски човешки права и тяхната защита" се събраха вчера в Добрич представители на различни организации - дамски и на институции. На срещата бяха търсени и анализирани примери за нарушаването на правата на жената, които на практика се свеждат до основните човешки права в нашето общество. Сред първите се оказа семейството. Друг проблем е безработицата. По данни на Бюрото по труда, 60 на сто от жените в активна трудова възраст били безработни, а най-остро стоял проблемът с женската безработица на село.
НДТ - 18 юни 1999 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ АВСТРИЙСКИ КМЕТОВЕ ГОНИХА ЗЛИ ДУХОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди