изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:12 EEST
Брюксел отблокира парите за пътища    
Европейски съюз
Европейската комисия отмени забраната от 2008 г. за изпълнение на процедури по ОП „Регионално развитие“ и ОП „Транспорт“. Това заяви по време на инспекцията на автомагистрала „Люлин“ Иван Атанасов - председател на Надзорния съвет на НАПИ.


Така Брюксел отблокира 1,25 млрд. евро за проекти, свързани с пътната инфраструктура. По ОП „Регионално развитие" страната ни има за изпълнение 14 лота, по ОП „Транспорт“ приоритетите са за автомагистрала Струма, за автомагистрала „Тракия“, „Хемус“ и гара Яна.
От 12 май Европейската комисия е възстановила финансирането по програма ИСПА.
Изграждането на автомагистрала „Люлин“ стана символ на това, което стана в НАПИ, допълни Атанасов.
Първите 5 км от Автомагистрала Люлин ще бъдат готови до 31 юли 2009 г., каза още Атанасов при инспектирането на строежа на пътя, предаде БГНЕС. След като се открият първите 5 км от магистралата и започне ремонтът на владайският път на 1 август, част трафика София-Перник ще минава през Мало Бучино, съобщи Атанасов. Южната страна на София ще има три прохода - Владайски, Бучински и 5 км от автомагистрала "Люлин".
Вицепремиерът Меглена Плугчиева заяви, че изграждането на автомагистрала „Люлин“ струва 110 млн. евро европейско финансиране и 37 млн. евро национално съфинансиране. Срокът за изграждането на магистралата е 2,4 г., дължината на целия проет е 19 км, но трябва да бъде завършен до средата на 2010 г. „Разчитам, че този договор може да бъде изпълнен, не трябва да отлагаме крайния срок на този проект допълни Плугчиева.
На въпрос как се отразява на имиджа на страната ни прекратяване на делото срещу групата на Марио Николов, обвинени в източване по програма САПАРД, Плугчиева отговори: Дълбоко съм огорчена, българският парламент не може и не трябва да става скривалище на хора, срещу които се водят дела с обществена значимост. Тези пропуски трябва да бъдат коригирани, това хвърля лоша сянка срещу страната ни и руши нейния имидж. dir.bg
 


Сходни връзки

Брюксел отблокира парите за пътища | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди