изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:23 EEST
Станишев подкрепи Барозу за втори мандат    
Европейски съюз Министър-председателят Сергей Станишев заяви подкрепата си за кандидатурата на Жозе Мануел Барозу за втори мандат на поста председател на Европейската комисия.

Това съобщиха съобщиха от правителствената пресслужба, като цитираха изявление на министър-председателя, който е Брюксел за редовното заседание на Европейския съвет.
"Той винаги е подпомагал членството на България в ЕС", изтъкна като водеща причина Станишев. Той добави, че на този етап страната ни не мисли за име на новия си еврокомисар, а държи да получи съществен портфейл, какъвто е например енергетиката.
В отговор на журналистически въпрос за писмото на холандския министър по европейските въпроси до ЕК за евентуално налагане на предпазна клауза срещу България премиерът подчерта, че реформите в страната вървят в правилната посока и се прави всичко необходимо за отстраняването на слабостите, посочени от европейските ни партньори.
Междувременно председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу е изпрати писмо до Европейския съвет, в което очерта амбициите си по отношение на Европейския съюз през следващите пет години. Писмото е изпратено така, че да е на разположение на евролидерите преди вечерята им днес, на която те ще дискутират дали Барозу да бъде номиниран официално за председател на Европейската комисия още един мандат. По проблема няма единно мнение сред страните в Европейския съюз.
Писмото на Барозу е и отговор на неотдавнашно искане на Франция и Германия председателят на Европейската комисия да очертае програма, която би изпълнявал в случай, че бъде преизбран на поста. Барозу изтъква, че през следващите пет години амбициите му са за такъв Европейски съюз, в който възможностите, отговорностите и солидарността се поставени в "сърцевината на една социална пазарна икономика", в който се инвестира в съвременна инфраструктура, в научните изследвания и иновациите и има нагласа за дълбока промяна, основаваща се върху общество на познанието. dir.bg
 


Сходни връзки

Станишев подкрепи Барозу за втори мандат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди