изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:02 EEST
ПО НОРВЕЖКИ ПРОЕКТ ДОВЪРШВАТ РЕМОНТА В ДЕТСКА ЯСЛА "РАДОСТ"    
НовиниЕксперти от Норвежка енергийна агенция пристигат в Добрич на 17 юни - за среща с ръководния екип на кметството, съобщиха от пресцентъра му.

В рамките на срещата ще бъдат обсъдени  параметрите и дейностите на съвместен българо-норвежки проект в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници за намаляване на вредните газове в публичния сектор за българските черноморски общини. Партньорите ще посетят и детска ясла "Радост", в която ще бъдат реализирани енергийните дейности. Общините Добрич, Варна и Бургас са избрани за участници в съвместния проект, като водещ партньор е Националното сдружение на общините в Норвегия, а координатор от българска страна е Асоциацията на Черноморските общини. Енергийният проект се финансира от Норвежкия грантов механизъм 2009 - 2011 г. Грантът, който Община Добрич получава, е 20 хиляди евро, като е осигурено и общинско съфинансиране в размер на 20 хиляди евро. С общата сума от 40 хиляди евро ще бъдат извършени  всички приложими енергоефективни мерки в детска ясла "Радост". Със средствата по проекта ще се довърши подмяната на дограмата, ще се извърши изцяло обновяване на осветителната уредба, газифициране и оборудване на кухненския блок. Акцент по проекта е и закупуване и монтиране на инсталация от слънчеви колектори в детската ясла. С тези енергоефективни мерки общината в Добрич изпълнява поетите ангажименти във връзка с подписаното Споразумение на кметовете за провеждане на местна политика за повишаване на енергийната ефективност и намаляване на парниковите емисии.
 


Сходни връзки

ПО НОРВЕЖКИ ПРОЕКТ ДОВЪРШВАТ РЕМОНТА В ДЕТСКА ЯСЛА "РАДОСТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди