изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:46 EET
"ПРОЦЕС-ПРОСТРАНСТВО" СЪБИРА ТВОРЦИ В БАЛЧИК    
НовиниЗа 18-и пореден път фестивалът за съвременно изкуство "Процес-пространство" събира творци от цял свят в Балчик, съобщиха от пресцентъра на общината.

Участниците във феста тази година ще се концентрират върху мотото "Ново/ Направено", съобщи създателят на "Процес-пространство" Димитър Грозданов. През следващите дни автори от България, Япония, САЩ, Иран, Турция, Франция, Германия и Швейцария ще търсят нови форми във визуалното и пластичното изкуство. "Концентрирали сме вниманието си изцяло върху млади артисти" - обяви на откриването на фестивала кураторът Пенка Минчева.
Творческият процес ще бъде съпътстван с редица събития, представени от участниците в специалната образователна програма на фестивала, включваща уоркшопи, демонстрации и презентации. Всеки от утвърдените творци ще работи с група млади автори в дадена сфера или материал, като резултатите от творческия процес ще бъдат включени в изложбата в края на фестивала.
В рамките на "Процес-пространство" в Художествената галерия на Балчик е подредена изложба с рисунки на Магда Абазова.
Тези дни Балчик е домакин и на пленера "Европейски хоризонти", който събира български и румънски творци, които са изложили акварели в галерията, информират още от пресслужбата.
 


Сходни връзки

"ПРОЦЕС-ПРОСТРАНСТВО" СЪБИРА ТВОРЦИ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди