изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:34 EEST
Председателят на британската Камара на общините днес ще се оттегли от поста си    
Новини Лондон. Председателят на британската Камара на общините Майкъл Мартин в неделя ще се оттегли от поста си, след като в края на май заради скандала с неправилно изразходване на държавни средства от депутатите бе принуден да съобщи, че подава оставка. Мартин, ръководещ работата на долната камара на общините от десет години, стана първият за 300 години председател на камара принуден да подаде оставка, припомня РИА Новости.

Шейсет и три годишният Майкъл Мартин като най-висшето длъжностно лице в Камарата на общините попадна под тежка критика за неспособността си да се справи със скандала, разразил се след публикации в медиите за личните разходи на депутатите, които са им се възстановявали от хазната. Скандалът привлече голямо обществен внимание, защото стана ясно, че депутатите са харчили средствата на данъкоплатците за собствени нужди, които не са свързани с професионалната им дейност.
Докато лидерите на партиите се извиниха пред избирателите, затова, че не са оправдали очакванията им, Мартин дълго време настоява, че депутатите имат право да не разкриват разходите си и настояваше да бъде разследвано как информацията е стигнала до медиите.
Като председател, освен другите му задължения, той оглавява в парламента и отдела следящ за разходите на депутатите. С разрастването на скандала, неспособността на Мартин да се справи с проблема ставаше все по-очевидна. В резултат двадесет парламентаристи внесоха вот на недоверия към Майкъл Мартин, с което го принудиха да подаде оставка.
Новият председател на Камарата на общините ще бъде избран в понеделник, 22 юни.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Председателят на британската Камара на общините днес ще се оттегли от поста си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди