изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:06 EEST
Атентат срещу президента на Ингушетия, четирима от охранителите му са убити    
По света Тази сутрин при бомбен атентат в столицата на руската република Ингушетия Назран тежко беше ранен президентът на страната Юнус-Бек Евкуров. При експлозията са загинали четирима души от охраната му, а други петима са ранени, съобщава ИТАР-ТАСС. Сред тях е и братът на Евкуров, който работел в личната му охрана. По уточнени данни кола бомба, паркирана край пътя, се е взривила при преминаването на президентския кортеж.


Раненият при бомбен атентат президент на Ингушетия е хоспитализиран в републиканската клинична болница в столицата Назран в крайно тежко състояние и е подложен на операция, която още продължава, заяви за ИТАР-ТАСС лекар от болницата. От Москва е излетял медицински екип.

Президентът е започнал да въвежда ред в републиката, затова екстремистите са се решили на крайна стъпка, смятат депутати от руската Държавна дума, цитирани от ИТАР-ТАСС. Те просто почувстваха натиска на властта, заяви първият зам.-председател на парламентарната комисия по сигурността. Това не е първото покушение срещу президент на Ингушетия, срещу Мурат Зязиков също имаше атентати, припомня Генадий Гудков, член на същата комисия. Политиката на новия държавен глава водеше грамотна и твърда политика и това естествено не се хареса на екстремистите, заяви той.

http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Атентат срещу президента на Ингушетия, четирима от охранителите му са убити | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди