изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:20 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ УНИКАЛЕН ПАМЕТНИК ОТКРИТ В ДОБРИЧ    
ЛюбопитноДвама добричлии са открили паметник от 40-те години в покрайнините на града, съобщи за НДТ Евгений Сачев, председател на комисията по култура и вероизповедания. Взети са мерки за запазване и съхраняване на уникалната находка. Паметникът е бил поставен в Добрич през 1940 г., във връзка с освобождението на Добруджа от румънска окупация. Монолитният гранитен блок е висок 2 метра и е бил в близост до централната част на града, там, където сега е община Добрич - селска. Не се знае кога паметникът е бил махнат, каза Сачев, и допълни, че в скоро време ще бъде възстановен на мястото си.

"ЖРИЦИТЕ" СА СТРОЕНИ, НА ХОД СА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ЗАКОНА

Докато едно средностатистическо семейство се чуди как да събере пари за няколко почивни дни край морето заради радостта в детските очи, хора от подземния свят също правят сметки - колко долари и марки ще изцедят и  това лято от българска плът. Няма обаче осъдени сутеньори, съобщи неотдавна началникът на Първо РПУ. Имало е такива, които са били задържани, но в последния момент жалбите срещу тях били оттегляни. Имало и родители, които склонявали децата си към този древен занаят. Според осведомени, и проститутки, и сутеньори, били вече на бойния фронт.
НДТ - 22 юни 1999 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ УНИКАЛЕН ПАМЕТНИК ОТКРИТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди