изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:42 EEST
В ПОЩАТА НА ndt@abv.bg "ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН СТОИМ БЕЗ ВОДА"    
ОбществоТова ни пише на мейла нашата читателка Виолета Колева от Добрич

По електронната ни поща пристигна запитване от нашата читателка Виолета Колева, която пише следното: "Пиша Ви относно доста наболял проблем за много граждани на град Добрич. Всяка вечер водата в повечето райони на града спира от 23 часа до 5 часа сутринта. Почти всеки ден нямаме вода от обяд до 17 часа. Аз живея в централната част на града, имам дете на 5 месеца и е много трудно да се издържа без вода. Звъним на "ВиК", но никой не отговаря. Обръщам се към Вас с надеждата, че някой вече ще ни чуе. Как може в ромската махала половината да нямат водомери и да пилеят безразборно вода, а ние редовните платци - да стоим без вода? В Добрич плащаме най-скъпата вода, а ни държат без вода през цялата година".
Зададохме въпросите на г-жа Колева на управителя на водното дружество Величко Василев, който заяви: "Не е вярно, че не правим нищо по отношение на живеещите в ромския квартал. Непрекъснато наши групи обикалят и там, където успеем да влезем - проверяваме, монтираме водомери. Що се отнася до това, че в централната част на града няма вода през деня. Мислите ли, че в централната част, където се намират общината, областна администрация, детски градини, редакциите на вестници и радиа, Детска млечна кухня, ако нямаше вода, нямаше поне една от посочените институции да сигнализира. Ежедневно възникват аварии, които се оповестяват и се случва за тяхното отстраняване водата да бъде спирана, но не всеки ден и на едно и също място". В. Василев още веднъж призовава всички при възникване на аварии да сигнализират дежурните диспечери на тел. 630-132 и мобилен 0889/100-948.
 


Сходни връзки

В ПОЩАТА НА ndt@abv.bg "ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН СТОИМ БЕЗ ВОДА" | 9 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В ПОЩАТА НА ndt@abv.bg "ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН СТОИМ БЕЗ ВОДА"
Автор: Anonymous да 2009-06-22 @ 16:00 EEST

Много неща има в това ВИК за оправяне. Аз живея в ж.к. Дружба и имаме проблем с общата вода. Постоянно ни начисляват допълнително половината от това, което сме изхарчили. Така заедин месец моето семейство плаща 15 - 20 кубика, а някои от комшиите - по 1 кубик. След направената забележка инкасаторката отговаря, че не е нейна работа да проверява изправността на водомерите.Аз ли трябва да ги проверявам? Кой ще ме пусне в апартамента си, за да му кажа, че лъже и краде вода. ВИК не ги интересува, те си прибират парите от редовните платци.

Не стига, че сме редовни, но трябва да бъдем наказани за това и да плащаме на тези, които лъжат.

В ПОЩАТА НА ndt@abv.bg "ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН СТОИМ БЕЗ ВОДА"
Автор: Anonymous да 2009-06-23 @ 11:36 EEST
ми като си будала.В нашия вход същатата работа имам аз 10 кубика те ми слагат още 10 обща.Пък преди като имаше блежка кой колко харчи 3-4 членни семейства с 1-2 кубика.Ами и аз вече имам по 1-2 кубика вода...
В ПОЩАТА НА ndt@abv.bg "ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН СТОИМ БЕЗ ВОДА"
Автор: Anonymous да 2009-06-23 @ 13:08 EEST
Той и Величко Василе плаща само по 1 кубик вода.
В ПОЩАТА НА ndt@abv.bg "ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН СТОИМ БЕЗ ВОДА"
Автор: Anonymous да 2009-07-28 @ 15:55 EEST
обясни как го правиш това за кубиците
В ПОЩАТА НА ndt@abv.bg "ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН СТОИМ БЕЗ ВОДА"
Автор: Anonymous да 2009-07-28 @ 16:10 EEST
Днес съм ходила във В и К - Велико Търново да се разправям за тази обща вода. Всеки месец плащам по 2 кубика, а други съкооператире плащат по 4. Обясниха ми , че това е пропорционално на изразходваната вода.Ько имаш 20 кубика, плащаш 4 обща вода, ако имаш 10 кубика плащаш 2 обща вода, но има и такива , които не плащат обща вода.Друго, което ми обясни служителката е, че общата вода идвала от течове в отделните апартаменти. Водомерите в тях не отчитали течовете, но общия водомер ги отчита. Нещо не ми се връзва.Не съм много грамотна технически, но.............Аз мисля, че тази вода ние я плащаме 2 пъти - един път като обща и втори път тези ,които ги е нямало, когато инкасаторът е минал и им е писал по-малко кубици , а на следващия път ги е уравнил и те я плащат като своя. Ьбе трудно за обяснение. Ько някой може да ми каже към кого да се обърна и ще мога ли по някакъв начин да си помогна и на много други като мене да ми каже. Имам свободно време и мога да се позанимая с този въпрос.Само някой да ми даде информация относно разпоредбите и към кого от висшестоящите мога да задам въпроса си.
В ПОЩАТА НА ndt@abv.bg "ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН СТОИМ БЕЗ ВОДА"
Автор: Anonymous да 2009-07-30 @ 00:03 EEST
Питай  мл матеевИЗИДА  БОКЛУК  тои  ще  те  открехне  как се  краде....  ВСИЧКО.....
В ПОЩАТА НА ndt@abv.bg "ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН СТОИМ БЕЗ ВОДА"
Автор: Anonymous да 2009-07-30 @ 00:23 EEST

А кой открадна щангите и ги продаде, ами обувките нали знаеш, че и аз си купих от тях.

В много фитнес зали има от тях.

В ПОЩАТА НА ndt@abv.bg "ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН СТОИМ БЕЗ ВОДА"
Автор: Anonymous да 2009-07-30 @ 00:50 EEST
Да  ясно  ти  пишеш  за  ДЖИМ-
В ПОЩАТА НА ndt@abv.bg "ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН СТОИМ БЕЗ ВОДА"
Автор: Anonymous да 2009-07-30 @ 01:19 EEST

Не-  пиша за залите във Велико Търново.

Абе там дето нещо уж стана на митницата.

Абе и там дето си забравихме прозорците отворени за осми март преди 6-7 години.

Абе няма скрито покрито - само те си мислят така.

За другите неща като им доиде времето щом толкова желаят да се знае, какъв е този дето съди икълне във форума.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди