изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:19 EEST
УПРАВЛЯВАЩИТЕ МИСЛЯТ, ЧЕ ДОБРУДЖАНЦИ СА "ВТОРА РЪКА" И СПУСНАХА "ПАРАШУТИСТИ"    
Политика

Интервю с мажоритарния кандидат и водач на листата на ПП ГЕРБ в Добричка област Румен Иванов - областен лидер на партията и член на ИК на ПП ГЕРБ



- Г-н Иванов, партия ГЕРБ в Добричка област се отличава с това, че листата й за народни представители е съставена само от местни хора, добруджанци. Характерно за листите на управляващите партии е, че бяха спуснати "парашутисти" за водачи. Според Вас, каква е причината за това? Някои мислят, че това е така, тъй като управляващите считат добруджанци за втора ръка хора. Според други, нямат вяра в местните партийни лидери, или пък не са убедени, че има можещи хора в Добруджа...  А, може би, гледат на Добричка област само като на дойна крава,за която се сещат само по време на избори и заменки на земи?

 

- Права сте, ние сме единствената “добруджанска” листа в Добричкия многомандатен район.

Но мисля, че част от отговорите се съдържат в самия въпрос - някои от управляващите партии са решили, че добруджанци са “втора ръка” и имат нужда да им бъдат спуснати покровители, които по-добре знаят кое е добро за нас и кое не.

Други пък просто не могат да се появят, що остава да бъдат избрани в районите, където ги познават добре - дали заради некадърност, дали заради натрупани грехове.

Във всеки случай, ние в Добруджа се наситихме на хора, които не просто не са свързани с нас, ами и не благоволяват през мандата си да си направят труда да чуят какво искат добруджанци от тях.

Ще ми е любопитно, ако си направите експеримент и попитате тези водачи на листи – които твърдят, че болеят за Добруджа, да ви изредят имената поне на общините в региона.

Или да чуя отговора на въпроса - какво общо имат те с хората от Добруджа, та сега обикалят наоколо и искат гласовете им.

И това за дойната крава е най-тъжната констатация - и през тоталитаризма, и сега те ни виждат по този начин.

Но добруджанци са хора с достойнство и не могат да бъдат излъгани. Те сами виждат кои са техните кандидати, кой ще защитава наистина интересите им на жълтите павета.

Мога с пълна убеденост да кажа - ние от листата на ГЕРБ сме добруджанската листа, ние сме хората, които гарантираме интересите на добруджанци в Народното събрание.

 

- Прави впечатление, че в листата с кандидати за депутати на партия ГЕРБ има включени много млади хора. Какво е мястото на младите в партията? Включването им в листите само предизборен ход ли е, или е политика на ГЕРБ?

 

- Вече всички са забелязали младите хора в листата на ГЕРБ - Добрич, и от няколко дни проявяват силен интерес към тях.

Сами разбирате, че това не може да е предизборен ход, защото младежката ни организация в Добрички регион е доста активна и позната - те например не само кампанийно се грижат за хората от Дома за стари хора, за Дома за сираци, обградиха цяла детска градина с жив плет, за да предпазят децата от вандали. Те са движеща сила и сега в кампанията и както Ви казахме – ще водят младежка кампания за повишаване на изборната активност. Защото са убедени, че младите хора сами трябва да решават, че трябва да победят купения вот.

 

- Каква ще е предизборната кампания на ПП ГЕРБ в Добричка област през тези две седмици?

 

- Кампанията на ГЕРБ от самото начало беше фокусирана върху срещите с хората - не от трибуните, а заедно с тях, сред тях да чуем и да изговорим какво чувстват хората, как живеят, какви са болките ни, на какво се надяваме.

Кампанията ни ще продължи по същия начин - ще правим директна позитивна кампания. Нас хората ни познават, знаят кои сме, ние имаме какво да си кажем с добруджанци, защото и ние сме потомствени добруджанци.

 


Сходни връзки

УПРАВЛЯВАЩИТЕ МИСЛЯТ, ЧЕ ДОБРУДЖАНЦИ СА "ВТОРА РЪКА" И СПУСНАХА "ПАРАШУТИСТИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди