изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:46 EET
КОЙ ИСКА ДА ОТКРАДНЕ ДЪРЖАВАТА?    
НовиниС фалшиви ЕГН-та и двойно гласуване някой ще се опита да предопредели изборните резултати


Петьо Цеков
ДПС и БСП проправиха и такива членове в закона, които наистина биха могли да взривят целия вот, но досега никой не им обръщаше особено внимание.
В избирателните списъци, с които работят секционните комисии, няма подадени от ГРАО ЕГН-та и те да се вписват на ръка. Пристига да гласува някой с ЕГН 5401150987 примерно и гласува. Шефът на СИК отбелязва в протокола ЕГН 5401150981. Бърка нарочно или неволно последната цифра 1 вместо 7. Всеки, който знае как е структуриран единният граждански номер, би се сетил, че първото ЕГН е на мъж на 55 г., от Варна, а второто ЕГН не може да съществува.
И така гласувал е несъществуващ човек! Варненецът е свободен да упражни правото си на вот във втора секция. След 1-2 месеца ГРАО прави проверка за двойно гласуване, но 55-годишният мъж не може да бъде засечен, защото проверката се прави не по имена и адреси, а по ЕГН-та. Да, ще бъде засечено фалшивото ЕГН. Но бюлетината, пусната от лицето с фалшиво ЕГН, няма как да бъде определена и анулирана - все пак и истинските, и фалшивите хора пускат бюлетините си тайно. Срещу фалшивото ЕГН стои име на гражданин и той може да бъде открит. Но виновен ли е той? Категорично - не. Не той е вписал фалшиво ЕГН, а и документно е гласувал на съвсем друго място. Той е чист.
Чисти са и тези, които гласуват с ЕГН като 6512032232, 6111032138, 8001188773, 4509092114 и т.н.

Всички тези ЕГН не съществуват

"Сега" информира преди няколко дни за втори потенциален казус, свързан с гласуването в чужбина. Ако живеете в Кърджали и сутринта упражните правото си на глас, следобед спокойно може да отскочите до Одрин и да сторите същото. В Кърджали гласувате с личната си карта, има ви в списъка, а в Одрин просто си показвате паспорта. За разлика от всички останали избиратели, които живият в София, но искат да гласуват в Плевен примерно, при гласуващите в чужбина не се изисква бележка за гласуване на друго място - така пише в закона ни.
Преди да тръгнат за България автобусите с гласоподаватели от Турция ще пуснат бюлетина там, където живеят. После тези наши сънародници ще пуснат гласа си и на българска територия. По данни на ЦИК на всички парламентарни избори по около 500 души правят така - гласуват и в България, и в Турция. Колко ли ще бъдат сега? Колко ли от тях ще хванат? И какво се случва с тях?

Случва се най-очевидното нещо в тази страна - хващат ги и ги пускат

Съдят ги, но наказанието обикновено е пробация, тъй като за гласувалите на две места престъплението е първо и не се наказва по-строго, примерно с глоба до 5000 лв., както пише в закона.
Някой е сложил въпросните капани в избирателния закон. Със сигурност този някой не е направил това от глупост - такива капани не се залагат за красота, тяхната цел е да се задействат. А като щракнат - някой ще бъде категоричен победител, а другите ще оспорват с всички сили и средства резултатите. Положението ще е особено драматично при мажоритарните кандидати, а като знам каква тежка категория са някои от тях, зрелището е осигурено!
Ако от изборите зависеше нещо, щяха да ги забранят - гласи друга народна мъдрост. За Бога, не е така - от изборите зависи всичко. Ако не беше така, мислите ли, че толкова много политици, съдии, експерти и не знам си какви още щяха да полагат толкова много усилия, за да оформят вашия изборен резултат?

Текст и снимка в-к Сега
Тези турци вече ни го начукаха. За да им го начукаме и ние агитирайте поне 10 души да отидат и да гласуват. Няма значение за коя от многото тъпи български партии без БСП. Те са хитри комунисти, сега капиталисти. Сключват сделка и с дявола за да останат на власт.

И още за предстоящите избори, и защо трябва да гласуваме?

От 258 секции в чужбина, 123 са в Турция. Броят им е двойно по-голям от 2005 г., заради двойното гласуване. Там където има много българи - най-голямата германска провинция Щутгарт (10 000 души), остров Крит (5000 души) и българската колония в САЩ - Чикаго (50 000 души), секции
няма. В Чикаго има, но надалече от българската общност. Секцията в църквата в българския квартал няма да я има. Така решил консулът. Сънародниците ни ще трябва да пътуват 80-100 км за за да гласуват.
По-голямата беда обаче е друга. Измамата е голяма. Измамата с двойното гласуване. Как става? Сутринта турците гласуват рано, рано в Турция и тръгват с автобусите и гласуват в България. Същата схема важи и в обратния ред - първо в България, после в Турция. Ама как е възможно. Възможно е и още как. Законът, който гласува тройната банда е оставил вратичка. Ами другата измама - от Враца си, но вземаш бележка, че искаш да гласуваш в Силистра, защото там трябва да спечели мажоритарния кандидат на ДПС. И гласуват не само турци и цигани, но и избиратели на БСП. Обратно Доганова партия подкрепя комунистите-капиталисти в друг град. Това е ново явление - вътрешен изборен туризъм.
varna-sport.com

 


Сходни връзки

КОЙ ИСКА ДА ОТКРАДНЕ ДЪРЖАВАТА? | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КОЙ ИСКА ДА ОТКРАДНЕ ДЪРЖАВАТА?
Автор: Anonymous да 2009-06-23 @ 10:56 EEST
Гадните комунисти и злобните и надменни гаджали от ДПС пак ще излъжат  народа! И пак с насмешка към критикуващите ги ог опозицията ще "пледират" в НС. Какво значение имат  различните писания по техен адрес? Утре пак могат да променят законите както им е изгодно и ще се надсмиват на безпомощната опозиция.И цялото турско насаление да пристигне от Турция с автобуси ще бъде добре дошло и пак ще гласува  на няколко места. Какво значение има адресната регистрация и ЕГН-то? На един адрес са регистрирани по няколко стотици турци, а в комисиите манипулират списъците и ЕГН-тата.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди