изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:25 EEST
ПО ДЕВЕТ ПРОЕКТА РАБОТИ ОБЩИНА ТЕРВЕЛ    
ОбществоОбщо по девет проекта работи в момента община Тервел. В сайта й е публикувана информация на какъв етап е реализацията на всеки от тях.


По проект "Обновяване на детските заведения в град Тервел” е внесено в Управляващия орган на ОПРР искане за сертифициране на разходи в размер на 580 000 лв. Очаква се и резултат от искане за промяна по бюджета, чрез която реализирани икономии по няколко дейности да се ползват за закупуване на съоръжения за игра на деца. Междувременно започна декорирането на фасадата на обновената вече ЦДГ ”Здравец”. Върху новата външна мазилка на централния вход се появяват една след друга цветни рисунки, изобразяващи названията на шестте групи в детското заведение. Проект "Изграждане на център за физическа активност в ЦДГ ”Здравец” също набира скорост. Готова е покривната конструкция, оформен е басейнът. Организирано е провеждането на търг за фирма, която да достави оборудването на водното съоръжение.     Проект ”Възстановяване на градски фонтани и изграждане на съоръжения за достъпна среда в централна градска част”  също е в ход. Работи се по рампата на общинска администрация, изработват се и водните съоръжения. Те ще бъдат доставени в готов вид и ще се монтират на място.
По проект ”Изграждане на църковен храм ”Св. Георги Победоносец” е подписан договорът с изпълнителя, който ще се финансира от бюджета на проект ”Красива България”. Работи се по мазилките – външни и вътрешни, и по обшивката на двата купола. Изработени и доставени са двата стоманени кръста, всеки един от които е висок по 160 см и тежи около 60 кг. Готови са и трите камбани. По проекта „Доизграждане на Дом за стари хора” са осигурени са средствата за завършване на строежа. Намеренията са до края на 2009 година сградата да бъде готова.
В момента в общината се реализират и проектите "Сближаване и развитие – обмен на добри практики в стимулирането на екотуризма между общините Тервел и Волос – Гърция", по два проекта за общинска инфраструктура, по проект за създаване на МИГ. Предстои подписване на договор по ”Равни под едно небе”.  НДТ
 


Сходни връзки

ПО ДЕВЕТ ПРОЕКТА РАБОТИ ОБЩИНА ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди