изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:43 EEST
Обвиняем: Полицай №1 и прокурор ме караха да лъжа    
Ред и сигурност„Бях притискан да давам лъжливи показания срещу Иван Славков от директора на варненската полиция комисар Димитър Димитров и прокурор Стефка Якимова".

Това заяви Пейчо Пейчев - единият от 24-мата обвиняеми по така нареченото мегадело срещу общинските съветници Веселин и Христо Данови, и Иван Славков, съобщи pozvanete.bg. Пейчев бе привлечен като обвиняем по мегадознание №130 ден след като бе задържан Веселин Данов - на 13 септември миналата година. Оттогава той е под домашен арест в дома си в кв. „Виница".
Там на импровизирана пресконференция той заяви, че лично шефът на Областната дирекция на МВР във Варна, както и единият от наблюдаващите мегадознанието прокурори - Стефка Якимова, са оказали натиск спрямо него, за да се подписва на вече готови обяснения, с които да свидетелства срещу Славков и други обвиняеми.
„Аз съм един от обвиняемите по това мегадознание. Миналата година във Варна бяха направени светкавични полицейски акции. Тогава брат ми ме уведоми, че са ме търсили и мен. Честно да си призная, тогава се изплаших и се скрих. След това реших да звънна в полицията и да им кажа, че ще си потърся адвокат и ще се явя сам. На сутринта на 13 септември миналата година, деня след като арестуваха общинския съветник Веселин Данов, при мен дойде Светлин Иванов - Близнака. Той каза, че идва от името на наблюдаващия прокурор Стефка Якимова и директора на полицията Димитър Димитров". Това обясни пред журналисти Пейчо Пейчев.
По неговите думи, Светлин Бизнака започнал да го убеждава да се предаде, като му обяснил, че в противен случай можели да му се съберат повече години затвор - към 12, заради старата му условна присъда. От разказа на Пейчев стана ясно, че Бизнака, който е защитен свидетел по делото, го завел в сградата на дирекцията на МВР във Варна.
“Влезе си като у тях, даже без да го спрат на входа. Качихме се по стъпалата до 2 етаж и се озовахме в кабинет, където имаше секретарка и табела на вратата “Директор”. В кабинета бяха Якимова и Димитров. Светлин седна на дивана като у дома си и му поръчаха минерална вода. Започнаха да ме уговарят да кажа, че съм дал едни пари на Светлин Близнака, а той ги предавал някому”, каза още Пейчев. Той обясни, че нямал представа тези пари на кого са били предавани от Близнака.
Според Пейчев, който е обвинен в участие във въоръжена организирана престъпна група, след като започнал разговор между него, комисар Димитров и прокурор Якимова, му било предложено да склони на 3 години затвор. “Казаха ми, че това е лека пръсъда и ще я получа, ако кажа това, което искат”, обясни още Пейчев. Той добави, че след това се качили на друг етаж и тогава бил проведен разпит пред съдия. По думите на Пейчев, на него му било забранено да се обади на адвокат, който да присъства на разпита.
2 месеца след това той бил осъден по друго дело - за отвличане на проститутка. “Впоследствие имах обаждания от много хора, включително и Веселин Жеков, за когото съм работил като лична охрана. Той ми каза: “Аз съм си вързал гащите - не се притеснявай. Кажи, че съм ти давал парите от проститутки и си ги носил на Иван Славков”, разказа Пейчев.
“Имам безспорни доказателства за всички срещи, разговори. Ще ги предам в съда. Там ще станат чудеса. За мен Веселин Жеков е шефът на престъпната група, защото те със Славков бяха скарани от много години. Няма да се съглася на споразумение с прокуратурата. Каквото ми дадат от съда, това ще си излежа”, заяви още Пейчо Пейчев.
Полицията и прокуратурата вчера категорично отрекоха твърденията на Пейчев. “В това няма нищо вярно”, обясни Стефка Якимова. “Не съм имал никакъв допир с това лице”, каза от своя страна комисар Димитър Димитров. dir.bg
 


Сходни връзки

Обвиняем: Полицай №1 и прокурор ме караха да лъжа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.14 секунди