изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:05 EET
БОЖАН ПЕЙЧЕВ: ДА ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ    
ПолитикаПредизборната кампания на мажоритарния кандидат за народен представител Божан Пейчев бе открита миналата вечер.


Водосвет отслужиха отците Стоян Димов и Иван Дойчев. Те отправиха пожеланието Господ да прати ангел-хранител да пази кампанията.
"Това е първият случай от 1989 година насам, в който един кандидат се явява на избори, без в рекламните материали да е записан номерът му в бюлетината - сподели за НДТ Божан Пейчев. - Това е така, защото за първи път предлагаме граждански политически избор, т. е. не избор на партия, не избор на личност, а път на промени". Мажоритарният кандидат обясни, че пътят за промени е в три посоки - в държавата, в обществото и в нацията. "Смятаме, че българската държава е държава на олигархията, искаме да я заменим с власт на гражданите, т. е. да бъде възстановен конституционният държавен строй на демокрацията, който във времето беше подменен с власт на олигархията" - каза пред НДТ Божан Пейчев. Той сподели, че втората посока на промяната е обновяване на обществото, изваждането на олигархията от икономиката, какъвто е и натискът от Европа - да бъде декриминализирана икономиката, да влязат в затвора хората от високите етажи на властта, които използват политическата власт за формиране на т. нар. едър капитал. "Защото, например, не е нормално едрите собственици да не получават визи за САЩ с аргумента, че има съмнения за произхода на техния капитал. Нито е нормално първите имена на българския бизнес да бъдат публично разстрелвани в центъра на София" - посочи Божан Пейчев.
Третата провокация на този граждански политически избор е замяната на възхвалявания през последните години примитивен етнически модел нация, който разделя обществото по политически и религиозни признаци, с политика на отворена българска нация, каквото е съвременното разбиране в Европа и САЩ, сподели мажоритарният кандидат. И допълни: "Други страни, като Съединените щати, само за няколко десетилетия прескочиха от расовата омраза между черни и бели до национално единение, така че днес САЩ имат тъмнокож президент".
Разчитаме тази кампания да създаде сравнително широк кръг просветено малцинство, което да разбере действителната политика в страната, а именно - че царят е гол, демокрацията е подменена с олигархия, че олигархичната държавна власт нехае за средната класа, за малкия и среден собственик, поради тесни партийни сметки и интереси на отделен олигархически кръг ретрограден етнически модел нация, каза пред НДТ Божан Пейчев. Той посочи, че в рекламните материали липсва номерът в бюлетината, "за да се акцентира, да се посочи, че е важно осъзнаването колко е сложен проблемът на България, че в тези три посоки той не може да бъде решен нито от харизмата на която и да е личност, нито от ръководната роля, на която и да е партия, а единствено от експертни решения в цялостен проект с ясен хоризонт във времето". По думите на мажоритарния кандидат, такъв проект през последните 17 години в различни региони на страната различни хора разработват теоретически и тестват в практиката. "Това е т. нар. "Проект 2030" и на изборите за 41-о Народно събрание в шест избирателни района излизат кандидати да го обозначат", обясни Божан Пейчев.  Който симпатизира на идеята и иска да я подкрепи, ще открие, че това може да стане с № 17. НДТ  
 


Сходни връзки

БОЖАН ПЕЙЧЕВ: ДА ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ | 9 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БОЖАН ПЕЙЧЕВ: ДА ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ
Автор: Anonymous да 2009-06-27 @ 13:32 EEST
тоя пьк се е взел на сериозно!горкичкия!
БОЖАН ПЕЙЧЕВ: ДА ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ
Автор: Anonymous да 2009-06-27 @ 17:30 EEST
Не се е взел насериозно, просто е платено мюре /примамка/........
БОЖАН ПЕЙЧЕВ: ДА ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ
Автор: Anonymous да 2009-06-28 @ 14:57 EEST
Добре , че има хора като него , които публечно казват истини .Всички знаем , че това е положението в държавата ,но продължаваме да си мълчим и гласуваме по инерция за поредния "който ще ни оправи"
БОЖАН ПЕЙЧЕВ: ДА ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ
Автор: Anonymous да 2009-06-29 @ 17:23 EEST
Поне интелект има човека, а колко на сериозно се вземат другите?
Особенно Румен Петков- сега да дали си е подобрил хигиенните навици,
или продължава да се облегчава публично и само във фонтан?
БОЖАН ПЕЙЧЕВ: ДА ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ
Автор: Anonymous да 2009-07-02 @ 22:45 EEST
Браво , господин Пейчев !!! Това трябва да е позицията на всеки български гражданин!
БОЖАН ПЕЙЧЕВ: ДА ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ
Автор: Anonymous да 2009-07-02 @ 22:59 EEST
Познавам лично Божан Пейчев ,изключително почтен и чист човек . Ще го подкрепя и от сърце му желая успех !
БОЖАН ПЕЙЧЕВ: ДА ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ
Автор: Anonymous да 2009-07-03 @ 05:56 EEST
Ти ли го познаваш! Вятър! Той не е добре човекът!  Дърдорко и подлец!
Като толкоз много може, защо съсипа най-готиното даскало в града? Пък и добре си подпийва в училище - чак урока си не може да каже, горкичкия, а и толкоз ги учи дечицата де!!! То и толкоз можеш да различиш кога е пиян и кога тавряз. Депутанин ще ми става...

БОЖАН ПЕЙЧЕВ: ДА ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ
Автор: Anonymous да 2009-07-03 @ 06:00 EEST
Абе, Божанчо, за каква държава става дума, бе? Що не земеш да попрочетеш малко каква е съдбата на държавата в близкото бъдеще - нали си историк - че ми говориш, че ще ми я връщаш! Ти за постмодернизъм чувал ли си? Ох, мераци, мераци - то да не е като грабнеш чужда булка, бе. Ама то като я грабнеш, па требва и да я задържиш?!
БОЖАН ПЕЙЧЕВ: ДА ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ
Автор: Anonymous да 2009-07-03 @ 12:57 EEST
Интересни мисли , то в промеждутъка 5.56 и 6.00 сутринта , какво ли не му идва на ум на човек!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди